Dusené hovädzie mäso

Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance nakrájanú hlivu kráľovskú. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu a necháme prevrieť.
  2. Karlovarská knedľa: Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle, zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Zmes nalejeme na pokrájané pečivo, pridáme rozšľahané vajcia, posekanú vňať, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Miešame, až kým sa zmes nespojí. Zabalíme do fólie a dáme variť do vriacej vody na 30 minút.
  3. Knedľu nakrájame a podávame s mäsom a so šťavou.