Hovädzí steak fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 7. júna 2011
2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na hrubé pláty, tak cca 2cm. Osolíme a okoreníme.

    Hovädzí steak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Panvicu si necháme poriadne nahriať a steak opražíme na masle alebo na olivovom oleji cca 4 minúty, ak chceme dosiahnúť steak ako médium. Ak chceme celkom prepečený, tak opekáme podľa hrúbky mäsa 5-9min.

    Hovädzí steak (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

grandma
Tiež si nemyslím, že je to vhodné na steak. Sú rôzne druhy mäsa na rôznu prípravu. Tiež sa nedá robiť fašírka z bravčového stehna - no nie?
alexdidi
Aj ja si neviem predstaviť robiť steak zo stehna, myslím, že bude tvrdé....
gman
stehno na steak, je rozhodne tuhsie ako ine maso. vyskusane. ale nie je to nic neprekonatelne, hlavne, ked sa necha pekne po priprave odpocivat. vyzera velmi lakavo. prijemna fotka aj kompozicia
duschko
Velmi pekne foto. Od 2010 som sa opat dozvedel kopec zaujimavosti okolo steakov, ich nazvy a hlavne z ktorej casti masa byka ci vola je ten naj. Vdaka. Ukladam do MKK.
bozulka
@zuzickaaa1 , snaha bola,vyzerá to krásne,ale tiež si myslím,že bude tvrdší,možno marinovaný pár dní by to asi vylepšilo,ale ako hovorí 2010..každé mäso je na niečo určené.Aj tak si mi narobila chuť !!!
zuzickaaa1
Dakujem vam ajza pochvalu aj za kritiku, no musim sa vam ospravedlnit za preklep:) bolo to zo zadneho... No a chutilo to bozsky:))
evanaaa
To mäsko vypadá veľmi lákavo, krásne a chutne. Má peknú farbu, aj naservírované je o.k.
gubac22
docital som sa o type ne steak, ze ak ho nechate hlboko zamrazene aspon tri mesiace a tak ho pripravite, netreba ho marinovat, a bude pekne meki. takze mislim ze bude uzasny aj zo zadneho. krasne pripravene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia