Dusené hovädzie mäso
Hovädzí plátok na póre a horčici s hrnčekovou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed z hovädzie mäsa. Robila som ho úplne jednoducho na póre s horčicou. Prílohou bola hrnčeková knedľa.
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila...
- ...naklepala.
- Údenú slaninu som nakrájala na kocky, vypiekla tuk a na tuku som opiekla rezne z oboch strán.
- Vybrala som ich na tanier a do výpeku som pridala nakrájaný pór a horčicu.
- Pridala som víno a podliala troškou vývaru.
- Do základu som vrátilla rezne, osolila, okorenila a pridala štipku rasce.
- Pod pokrievkou pomaly dusila do mäkka, počas dusenia som mäso podliala vývarom.
- Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho na tanier...
- ...a omáčku som rozmixovala. Vrátila som mäso do omáčky a nechala len chvíľku prejsť varom.
- Pokiaľ sa mäso dusila, nakrájala som si rožky na kolieska.
- Pridala som k nim vajcia, v mlieku som rozmiešala múku s práškom do pečiva a zaliala som rožky, pomiešala.
- Hrnčeky som vymazala maslom a vysypala múkou a...
- ...naplnila rohlíkovým cestom len do troch štvrtín.
- Naplnené hrnčeky som vložila do hrnca s vodou a varila 30 minút pod pokrievkou.
- Hotové som vybrala a nechala vychladiť.
- Vyklopila...
- ...a nakrájala na kolieska.
- Hotový obed som naložila na taniere.
Prajem vám dobrú chuť