Dusené hovädzie mäso

Hovädzí plátok na póre a horčici s hrnčekovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z hovädzie mäsa. Robila som ho úplne jednoducho na póre s horčicou. Prílohou bola hrnčeková knedľa.

3
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila...
  2. ...naklepala.
  3. Údenú slaninu som nakrájala na kocky, vypiekla tuk a na tuku som opiekla rezne z oboch strán.
  4. Vybrala som ich na tanier a do výpeku som pridala nakrájaný pór a horčicu.
  5. Pridala som víno a podliala troškou vývaru.
  6. Do základu som vrátilla rezne, osolila, okorenila a pridala štipku rasce.
  7. Pod pokrievkou pomaly dusila do mäkka, počas dusenia som mäso podliala vývarom.
  8. Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho na tanier...
  9. ...a omáčku som rozmixovala. Vrátila som mäso do omáčky a nechala len chvíľku prejsť varom.
  10. Pokiaľ sa mäso dusila, nakrájala som si rožky na kolieska.
  11. Pridala som k nim vajcia, v mlieku som rozmiešala múku s práškom do pečiva a zaliala som rožky, pomiešala.
  12. Hrnčeky som vymazala maslom a vysypala múkou a...
  13. ...naplnila rohlíkovým cestom len do troch štvrtín.
  14. Naplnené hrnčeky som vložila do hrnca s vodou a varila 30 minút pod pokrievkou.
  15. Hotové som vybrala a nechala vychladiť.
  16. Vyklopila...
  17. ...a nakrájala na kolieska.
  18. Hotový obed som naložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť