Dusené hovädzie mäso
Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila a odblanila.
- Nakrájala som ho na plátky.
- Bravčovú masť som nechala roztopiť a plátky mäsa som sprudka opiekla.
- Výpek z panvice som preliala do rajnice, pridala nakrájanú cibuľu a orestovala.
- K cibuli som pridala drienkový lekvár, pomiešala.
- Pridala som mäso a spolu ešte chvíľku opiekla.
- Podliala som bielym vínom a pomaly na slabom plameni dusila, počas dusenia som podliala hovädzím vývarom, osolila, korenila.
- Hovädzí vývar na dnešný obed s domácimi rezancami.
- Keď bolo mäso udusené, nastrúhala som k nemu jeden malý uvarený zemiak (odobrala som zo zemiakov, z ktorých som robila zemiakové knedlíky ako prílohu k mäsu).
- Prajem vám dobrú chuť.