Dusené hovädzie mäso

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a odblanila.
  2. Nakrájala som ho na plátky.
  3. Bravčovú masť som nechala roztopiť a plátky mäsa som sprudka opiekla.
  4. Výpek z panvice som preliala do rajnice, pridala nakrájanú cibuľu a orestovala.
  5. K cibuli som pridala drienkový lekvár, pomiešala.
  6. Pridala som mäso a spolu ešte chvíľku opiekla.
  7. Podliala som bielym vínom a pomaly na slabom plameni dusila, počas dusenia som podliala hovädzím vývarom, osolila, korenila.
  8. Hovädzí vývar na dnešný obed s domácimi rezancami.
  9. Keď bolo mäso udusené, nastrúhala som k nemu jeden malý uvarený zemiak (odobrala som zo zemiakov, z ktorých som robila zemiakové knedlíky ako prílohu k mäsu).
  10. Prajem vám dobrú chuť.