Hovädzí guláš z bravčovým kolenom a kápiovo-šampiňónovým knedlíkom

pacun110 - fotkapacun110, 21. januára 2014
Hovädzí guláš z bravčovým kolenom a kápiovo-šampiňónovým knedlíkom
Foto: pacun110

Mal som chuť,mojej manželke Aničke,navariť niečo nezvyčajné,tak som sa tuho zamyslel a vymyslel som toto.Myslíte,že sa mi to podarilo? (bohužiaľ fotky nebudú,lebo pri úprave Zobraziť celý popisMal som chuť,mojej manželke Aničke,navariť niečo nezvyčajné,tak som sa tuho zamyslel a vymyslel som toto.Myslíte,že sa mi to podarilo? (bohužiaľ fotky nebudú,lebo pri úprave som ich úplne zničil a neostalo mi z nich nič!!!)

6-8
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
0,7 kg
4 ks
1 hlávka




Postup

  1. 1

    Hovädzinu som nakrájal na väčšie kocky a prudko opražil na horúcej masti.

  2. 2

    Keď sa mi mäso zatiahlo,tak som tam pridal nahrubo nakrájanú a osolenú cibuľu,mleté korenie,sladkú a pálivú červenú papriku,nožom roztlačený cesnak a dobre som to premiešal.

  3. 3

    Mäso už pustilo šťavu a tak som tam vložil kolienko,ktoré som,po koži,priečne narezal.

  4. 4

    Zatiaľ to,po necelej hodine,dusím vo vlastnej šťave a kolienko sem tam otočím.

  5. 5

    6- A toto sú zhruba veci,ktoré potrebujem na knedlik: 10 starších rožkov 3dc mlieka 4 PL oleja 1cibuľa 4 vajcia 1 červená kápia 8 šampiňónov petržlenová vňať soľ ...a robím to takto!

  6. 6

    (mäso sa dusí už skoro 2 hodiny a ešte stále som ho nemusel podlievať!) Rožky som prerezal po dlžke a nakrájal na polmesiace.Cibuľu,očistenú a nadrobno pokrájanú som rozdelil na polovice a opražil na oleji.Do jednej som dal kápiu a do druhej nakrájané šampoňíny .Dusím ďalej.

  7. 7

    Kápiu a šampiňóny dám k rožkom,mlieko zmiešam z vajciami,soľou,petržlenovou vniatkou a práškom do pečiva a rovnomerne rozdelím k rožkom.

  8. 8

    Poriadne,aj rukou,ich vymiešam a zmes položím na navlhčenú gázu a sformujem do tvaru knedlíka.Dobre zaviniem a na koncoch a v strede previažem nitkou.

  9. 9

    Varím v osolenej vode 25 minút.Hneď po uvarení vybalím z gázy aby sa mi knedlik o ňu neprilepil.

  10. 10

    Mäso je už mäkké,podlial som ho len raz aj to iba troškou vody.Omáčku som ničím nezahusťoval,lebo vývar z kolienka jej dá fajný šmrnc a výbornú chuť.

  11. 11

    Nakrájané knedliky som,na striedačku, naukladal na tanier (kápiový/hubový),k tomu plátok kolienka(mäso sa krásne od kosti oddeľovalo),niekoľko kúskov krehkej hovädzinky,ozdobil zľahka zeleninou a neďeľný obed bol za 3 hodinky hotový...

Diskusia k receptu

denyany
Krásne naaranžované. Iste aj chutné. Manželka musela byť nadšená, ja by som teda bola.
radost
jeeej..vám dvom sa žije..!!
to zvládnete takéto parádne porcie..??
otázočku mám:
to naozaj si ty všetko sám..??
frajer..:-))
kukulienka71
No krásne sa ti to podarilo!To je tak ked šikovní muži varia:-)Chute môžu byť fantastické a aj to pekne vyzerá.Zaujímavá príloha,dávam5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia