Hovädzí guláš
Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak
nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku očistíme a tiež
nakrájame na kocky. Čili zbavíme semienok a nakrájame. Fazuľu
necháme odkvapkať.
- Do hrnca dáme bravčovú masť, necháme ju rozpáliť, pridáme
nakrájanú cibuľu a pražíme, pokiaľ nezačne hnednúť. Pridáme
paradajkový pretlak, mäso, korenie, rascu a soľ, opražíme, pridáme
mletú červenú papriku a cesnak. Podlejeme vývarom. Podusíme,
pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Predtým,
ako bude mäso uvarené, pridáme červenú fazuľu a nakoniec
čili a majorán.
- Šalviová polenta: Vodu so soľou privedieme do varu, pridáme
kukuričnú krupicu a drevenou varechou na miernom ohni
miešame, pokiaľ sa neodlepuje od hrnca. Polentou naplníme
pripravenú vymastenú formu a necháme vychladnúť. Vychladnutú
vyklopíme na dosku a nakrájame na kocky. Do panvice
dáme maslo, nasekanú šalviu a nakrájanú polentu opražíme.
|