Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Čili zbavíme semienok a nakrájame. Fazuľu necháme odkvapkať.
  2. Do hrnca dáme bravčovú masť, necháme ju rozpáliť, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme, pokiaľ nezačne hnednúť. Pridáme paradajkový pretlak, mäso, korenie, rascu a soľ, opražíme, pridáme mletú červenú papriku a cesnak. Podlejeme vývarom. Podusíme, pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Predtým, ako bude mäso uvarené, pridáme červenú fazuľu a nakoniec čili a majorán.
  3. Šalviová polenta: Vodu so soľou privedieme do varu, pridáme kukuričnú krupicu a drevenou varechou na miernom ohni miešame, pokiaľ sa neodlepuje od hrnca. Polentou naplníme pripravenú vymastenú formu a necháme vychladnúť. Vychladnutú vyklopíme na dosku a nakrájame na kocky. Do panvice dáme maslo, nasekanú šalviu a nakrájanú polentu opražíme.