Hot dog

Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: wildfoods

Veľmi chutný variant párku v rožku, ktorý si kľudne vychutnáte nielen doma, ale aj v lese na opekačke :)

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na grilovacej panvici si ugrilujeme ľubovoľné klobásky/párky (ja som zvolil bavorské s karí korením), plátkovú slaninu a cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Na popraženú cibuľu neskôr pridáme aj plátkový syr, aby sa jemne roztopil.
  2. Rožky rozkrojíme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s grilovacím korením z vnútra aj z vonku a dáme zľahka opiecť z každej strany.
  3. Rýchle čerstvé pesto si pripravíme v mažiari, do ktorého dáme čerstvé lístky bazalky, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, čierne korenie a soľ. (Samozrejme môžeme zvoliť aj hotové pesto z pohára.)
  4. Ak máme všetko pripravené, môžeme servírovať. Opečený rožok natrieme z vnútra horčicou, pridáme klobásku, slaninu, opraženu cibuľu pokrytú syrom a na záver trochu bazalkového pesta.
  5. Určite vyskúšaj tento jednoduchý, chutný recept na letných grilovačkách alebo aj doma v kuchyni a daj vedieť ako chutilo :)