Hot dog
Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept)
Autor receptu: wildfoods
Veľmi chutný variant párku v rožku,
ktorý si kľudne vychutnáte nielen
doma, ale aj v lese na opekačke :)
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na grilovacej panvici si ugrilujeme ľubovoľné klobásky/párky (ja som zvolil bavorské s karí korením), plátkovú slaninu a cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Na popraženú cibuľu neskôr pridáme aj plátkový syr, aby sa jemne roztopil.
- Rožky rozkrojíme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s grilovacím korením z vnútra aj z vonku a dáme zľahka opiecť z každej strany.
- Rýchle čerstvé pesto si pripravíme v mažiari, do ktorého dáme čerstvé lístky bazalky, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, čierne korenie a soľ. (Samozrejme môžeme zvoliť aj hotové pesto z pohára.)
- Ak máme všetko pripravené, môžeme servírovať. Opečený rožok natrieme z vnútra horčicou, pridáme klobásku, slaninu, opraženu cibuľu pokrytú syrom a na záver trochu bazalkového pesta.
- Určite vyskúšaj tento jednoduchý, chutný recept na letných grilovačkách alebo aj doma v kuchyni a daj vedieť ako chutilo :)