« Naspäť na tento recept

Horúce pečené jablko verzia na vytlačenie

Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, badiánom a kličekami môžeme vykúzliť voňavý horúci nápoj, ktorý si môžete vychutnať na Valentína pri romantickej večeri pri sviečkach.

Autor receptu: borencek

Postup receptu

Jablká prekrojíme na polovicu a zbavíme jadierok. Polovičky uložíme na malý plech šupkou nahor, potrieme medom, napicháme klinčeky a dáme do rúry zapiecť na 10 minút na 160 °C.

Keď sú jablká upečené, ešte horúce aj s klinčekami preložíme do širších pohárov, na dno ktorých sme naliali trochu brandy. Do stredu každého jablka položíme 1 ks badiánu, na okraj pohára vložíme 1 vrecúško jablkového čaju, škoricu a zalejeme horúcou vodou. Necháme vyluhovať cca 7 - 10 minút. Nápoj podávame horúci.

Suroviny




2
porcie
5
minút
príprava
10
minút
na 160 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist