Horúce čokoládové brownies s vanilkovou zmrzlinou

Autor receptu: agath

Ak sa chcem zavďačiť môjmu synovcovi a zároveň krstnému synovi, tak netreba nič iné len ho pripraviť. Jeho príprava je rýchla, nenáročná a keď vyskúšate, uvidíte že je skvelý. V našej rodine sa pripravuje veľmi často. Poznámka : toto čokoládové brownies je vynikajúce aj studené a bez zmrzliny !

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. plech menšieho formátu (asi 20 x 20 ) vyložíme papierom na pečenie
  2. Čokoládu polámeme a spolu s maslom dáme do ohňovzdornej misy a nad vodnou parou opatrne rozpustíme; kým sa rozpustia, občas opatrne premiešame. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom , pridáme múku. Do takto pripravenej masy pridáme rozpustenú čokoládovo-maslovú zmes a opatrne dobre premiešame.
  3. Vylejeme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov 30 minút. Po upečení necháme chladnúť 5 minút. Pokrájame na rovnaké kúsky a podávame s vanilkovou zmrzlinou, ozdobíme mätou.