Hortobádska palacinka

executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 22. augusta 2017
Hortobádska palacinka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (hotové bez cukru)
600 g
200 g
1 ks
100 g
200 g
10 g (alebo zemiakový škrob)
10 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s nakrájanou paprikou, pridáme paradajkové pyré a opražíme, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme vodou.

  2. 2

    Do pripraveného vývaru vložíme kuracie prsia a necháme spolu variť. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. V miske zmiešame kyslú smotanu so škrobom a postupne vlievame do pripravenej omáčky, aby zhustla a mala krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou a korením, prípadne citrónovou šťavou.

  3. 3

    Kuracie prsia po vlákne nakrájame na jemné rezance, preložíme do misy a postupne prilievame omáčku, aby sme dostali jemnú nátierku. Zohriatu palacinku naplníme pripravenou zmesou a zabalíme do batôžka. Pred podávaním prelejeme zostatkom z omáčky. Dekorujeme lístkami polníčka, rukoly...

Diskusia k receptu

radox1
nevidim dovod,preco by si nemohol kuchar nazov poslovencit,ked madari pomadarcia v podstate vsetko,aj Vysoké Tatry-Magas Tátra.pricom je tento nazov bezne zauzivany.

 www.google.sk/search?client=opera&q=Hortob...
ádske+palacinky&oq=Hortobádske+palacinky&gs_l=psy-ab.12...0.0.0.9252.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1..64.psy-ab..0.0.0.3_6TnxeR1gk
conscientia
@Radox A ty ako nerozlišuješ medzi Wiener Schnitzel miesto viedenský rezeň a ešte pritom kompletne ignoruješ švajčiarsku variantu v podobe Wienerschnitzel? To je tak necharakterné, že normálne začnem jesť zeleninu!

bembo
Ja som ich jedol v maďarsku,bola to dobrota,ale neobsahovali žiadne paradajkové pyré.ktoré mi tam nepasuje.keby tam bolo čokoľvek obsahujúce paradajky,určite by som to nejedol.našiel som viac receptov na hortobáďske palacinky a boli bez paradajkového pyré alebo pretlaku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia