Kuracie stehná

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku

Autor receptu: katarinakatka02

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na drobno a do sklovita ju osmažíme na oleji. Pridáme stehná, chvíľu restujeme pokiaľ sa mäsko nezatiahne a potom podlejeme vodou, aby bolo mäsko cca do polovice vo vode a dusíme zakryté za občasného otočenia a podliatia vodou ( ja dávam prevarenú horúcu z kanvice, aby sa neznížila teplota). Pred koncom môžete pridať postrúhanú mrkvu, prípadne zahustiť Solamylom. Ani neviem koľko som to robila, ale asi tak cca 40-50 min. Mäsko je hotové, keď sa krásne oddeľuje od kosti.
  2. Tip: Ak potrebujete niečo medzitým robiť, tak odporúčam otočiť stehná na stranu s kožou, lebo ak sa vám pripáli, tak ju len dáte dolu ale ak sa pripáli mäsko ako mne minule, tak je to horšie :D)
  3. My sme to podávali so zemiakmi pečenými v rúre. Foto žiaľ nemám, možno na budúce.