Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!

Autor receptu: toshiba

Tak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke...na pa rá du! Aj som si myslela, že leto prišlo spraviť KUK do kuchyne. Ale v tomto období dobrá polievka nie je zlá :-)). Robím ju často, ale s takými to ingiškami - ingredienciami?... skúška sa osvečila a manželovi podkúrim tiež, keď budem doma!! chichi

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Olúpeme si tekvicu smoliarku....je to tekvica na pečenie ale mala smolu - uvarila som ju a basta! Nakrájame na kocky. pripravíme si fajnú zeleninku - oškrabkať, olúpať, ošmirglovať, poláskať, kto ako vie - ako na nedeľnú polievočku a nakrájame na menšie kúsky. Všetko šupneme do hrnca a zavrieme tomu deklíkom papuľku aby mohla pomaly blabotať v hrnci.
  2. Po chvíľke predsa len dekel otvoríme a dáme k zeleninke kamošov. Šmajzneme tam s láskou kocku hovädzieho bujónu, ochutíme bylinkovo-záhradnou zmesou /je fajná - používam ju skoro do všetkých jedál - ak by sa aj torty solili, tak určite s ňou /, prihodíme čierne korenie - trošku, aby to malo šmrnc použijeme aj kajenské korenie... A tu som to asi neodhadla, lebo sme mali síce nebíčko v papuľke ale zároveň aj peklo. S najväčším pekelníkom by som si mohla ísťdĺžku pekelného jazyka merať....
  3. Medzitým poprezeráme došlú poštu na nete, pozrieme na fasabuku, čo kto má nové a kto koho poohováral a jedným oškom poškuľujeme, čo tá zelenina sa predsa len netlačí von. Vytiahneme klinčeky...to je ale robota sa tam hrabať :-(, - ale mať ich spočítané je dobré. Skúsime lyžičkou či je zeleninka mäkušká :-) a ak je, vytiahneme zbrane, motyky a vidly ...ja najradšej to robím s ponorným mixérom a rozmixujeme zmes na hladkú kašičku.
  4. Pridáme cremafine a dotiahneme boj do konca. Lupneme naberačkou na taniere tam môžeme ešte pridať navrch trochu cremefine. Ja som ešte vrch pošišorila krutónkami... Ako na obrázku v ľavom rohu vidíte Suesse Traeume - môžeme si ísť lažkať a sladko spinkať - vychutnávať poobednú siestičku / zima určite nebude, následky s kajenského korenia sa dostavili u mňa až po zjedení /....alebo variť hlavné jedlo - ale to nabudúce. Malzeit