Kuracie prsia

Horčicové kuracie prsia na zelenej fazuľke podľa DJ Mairee (videorecept)

Autor receptu: sons

Slovenský DJ Mairee preferuje zdravšiu stravu, pripravil nám kalerábové hranolky s kuracím mäsom.

30 minút
príprava

Postup

  1. Kalerábové hranolky: Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolky. Posolíme, necháme približne 20 minút odstáť, aby trochu stratili vodu a boli chrumkavejšie. Po odstátí, kaleráb okoreníme podľa chuti. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C približne 20-25 minút.
  2. Mäso: Nakrájame cibuľu a opražíme ju na panvici s trochou oleja do zlatista.
  3. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuli. Po opražení mäsa s cibuľkou pridáme horčicu. Premiešame, zalejeme vodou a necháme dusiť.
  4. Keď je mäso skoro mäkké pridáme fazuľku, cesnak, kyslú smotanu a po premiešaní varíme ešte 5 minút. Podávame s kalerábovými hranolkami.