Pečené kura
Pečené kura

Horčicové kura na rascových zemiakoch fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. apríla 2019
Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových zemiakoch :-)

20 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (celé)
7-8 ks
Marináda:
175 g
3 PL obyčajná
2 ks
3 strúčiky
2 kopcovité KL
1 KL
2-2,5 KL
0,5 dl
1-2 KL
Na zemiaky:
0,5 dl
1 PL
1 KL
trocha
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Celé kura (cca 1,5 kg) prepolíme na 2 časti a pri stehnách a prsiach ho pár krát ponakrajujeme. Všetky suroviny na marinádu vložíme do sekáčika a na hladko mixneme. Následne mäso vložíme do marinády a necháme ho tam 1 hodinu, ale ak máte naponáhlo postačí aj 30 minút :-) Zatiaľ si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Posypeme ich rascou, soľou, dáme aj olej a premiešame. Môžme dať aj trošku posekanej petržlenovej vňate. Kuracie polky dáme do pekáča a až potom poukladáme všade okolo zemiaky. Vložíme do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 1-1,5 hodiny, závisí od rúry. Pečieme odokryté.

    Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A výborné, bezprácne jedlo pre celú rodinku je hotové ;-) Mäso je výborne ochutené a tá mäsová chuť nasiakla aj do opečených zemiakov. Prajem dobrú chuť ;-)

    Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

cesminaz
@Kecemis (17.4.2019 19:43)

Dakujem pekne milý @Kecemis za milé slová a dôveru v mojich receptoch :-) Ano je to výborné a budem rada ak pripravíš,verím že budeš spokojný! Pozdravujem.
1x bembo
chrobaktruhlik
JA MÁM HORČICU VEĽMI RÁD AJ DIJONSKÚ, KREMŽSKÚ AJ HRUBOZRNNÚ. NAPRÍKLAD HORČICOU SA DÁ DOBRE OCHUTIŤ AJ MAJONÉZA.

ALE MYSLÍM, ŽE TAKTO PRIPRAVENÉ PRSIA BUDÚ SUCHÉ. NETREBA ICH OMOTAŤ SLANINKOU?
cesminaz
@Kvakac ano je :-) máš pravdu. @Klukodvody :-) vdaka pekne a pozdravujem oboch! @Chrobaktruhlik nie sú tam len samé prsia,je to kura rozpolené na 2 polovice a len kde-tu zarezané,aby sa skorej prepieklo.A aj koža a jogurtová marináda je na tom,neviem prečo by to malo byt suché.To je skoro to isté,ako ked pečieš kura v celosti.Ale ked chces,tak si tie prsia kludne "extra" prikry slaninou :-) Príjemný den všetkým.
jack
Cezminka.Dole klobúk.Opäť nesklamala.Toto musí byť fajn.
evulka67
Perfektný nápad na rýchly a jednoduchý obed, takéto jedlá z jedného plechu plné chuti sú najlepšie, budúci týždeň určite urobím! Naozaj skvelý recept Cezminaz!!!
cesminaz
@Zinnajdha (19.4.2019 17:39)

:-))) či škoda či nie,jesť treba :-) a pochvala od stravníkov stojí zato :-)
monty469
Kurca mozem na akykolvek sposob. Verim, ze aj tento recept sa u nas udomacni, ako aj ine tvoje recepty;-)
redakcia
@Violeta (8.5.2019 13:56)

Vaša fotografia je pravdepodobne veľká, preto nešla nahrať. Skúste ju najprv zmenšiť, alebo nám ju pošlite na redakcia@varecha.sk , my Vám ju zmenšíme.
garanco
Recept sa mi veľmi páči, pripravím podľa neho!
@cesminaz , použiješ pri pečení všetku marinádu?
Ďakujem.
cesminaz
@Monty zlatá, budem rada ak raz vyskúšaš :-) @Violeta dakujem za odozvu, som rada, že chutilo :-) @Garanco ano, lebo ja to kura neočistím od tej marinády, skôr ho poriadne zo spodu zvrchu ešte ponatieram a tak položím na zemiaky. A ak mi ešte troška zvýši, tak to hore dole po pekáči medzi zemiaky rozdelím :-) Ak vyskúšaš daj prosím vedieť!
cesminaz
@garanco (15.2.2020 15:04)

Teraz čítam, že som sa trochu domiešala v noci v odpovedi :-)) Najprv ide marinované kura na plech :-) Už tolko pekáčových jedál robím,že sa domiešam. Vieš čo, ja tú trošku marinády zvyknem občas dat hore dole na plech ku kuraťu a na to zemiaky len vysypať, alebo som robila už aj tak, že som tu trocha marinádu premiešala najprv s tými rascovými zemiakmi v miske a až potom vysypala okolo kuraťa na pekáč :-) Či už tak, alebo onak, je to super chutné!
garanco
@cesminaz (16.2.2020 08:11)

Ďakujem za odpoveď. Ja tiež zvyknem použiť aj celú marinádu, ale už som čítala aj taký recept, kde sa nechala odkvapkať, mne je potom ľúto vyliať tú dobrotu. Vyskúšam až neskôr, lebo hlavný stravníķ "odbehol" narýchlo do nemocnice, potom sa ozvem.
cesminaz
@garanco (16.2.2020 13:23)

Tak skoré uzdravenie prajem, nech sa v tej nemocnici dlho nezdrží :-) Budem čakať tvoju odozvu.
garanco
@cesminaz (16.2.2020 19:40)

Ďakujem za milé slová, Tvoje prianie sa takmer splnilo, manžel je už doma; ďakujem za výborný recept, jedlo bolo veľmi chutné, aj maród si pochvaľoval,
určite pripravím tento " jednoplech" aj nabudúce (tak ako robievam mnohé z Tvojich receptov) :-))
cesminaz
@garanco (1.3.2020 12:56)

Super, som velmi rada že vám chutilo :-) Prajem všetko dobré a vdaka za odozvu!
jack
Dnes na obed.Výborné,budem robiť častejšie;-)
Nevedela som čo variť,a viem,že tvoje recepty nikdy nesklamú a stále sa podaria.Tak som išla na istotu:-)


cesminaz
@jack (28.6.2020 17:58)

Ahoj milá @Jack :-) Tvoja správa ma potešila, som velmi rada, že vám jedlo chutí! Vdaka za odozvu aj s fotkou a srdečne pozdravujem :-)
bembo
Recept sa mi zapáčil,tak som sa rozhodol,že aj keď nie celé kura len stehná a krídla použijem na toto jedlo.Musím povedať že mesko bolo výborné,ale zemiaky s tým pácom mi chutili ešte viac.Pokúsim sa pridať aj foto.


cesminaz
@bembo (21.8.2020 12:35)

Teším sa, že si bol s receptom spokojný :-) A máš naozaj pravdu, tie zemiaky dostanú super chuť od tej marinády. Dakujemza odozvu aj s fotkou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia