Horalky

Autor receptu: ailuj82

Domáce keksy.

12
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Ja som robila nemliečnu variantu - použila som ryžové mlieko a čokoládu bez srvátky a ostatných mliečnych ingrediencií.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme cukor, olej a mlieko. Keď sú všetky suroviny spojené, odstavíme z pary a pridáme pomleté arašídy. Zamiešame.
  3. Polovicou plnky natrieme oblátku, prikryjeme druhou, natrieme zvyšok plnky a na vrch dáme poslednú oblátku. Zaťažíme a dáme aspoň na 2 hodiny tuhnúť do chladu.
  4. Potom oblátku nakrájame na menšie kúsky
  5. a kraje namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy. Ukladáme na papier, lebo z tácky by sa zle odlepovali.
  6. U nás rýchlo zmizli, tak ani neviem ako ich uskladniť :)