Horalka z domu
Autor receptu: smuuk043
Rada skúšam recepty vecí, ktoré sa dajú kúpiť v obchode,ale doma urobené je príjemná
zmena :)
Postup
- Takže si najprv dáme vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu,potom pridáme olej, cukor(kto chce,ja som nepridávala, lebo nemám rada moc sladké),mlieko, a miešame spolu, kým sa to nespojí. Dáme preč z kúpeľa, a vmiešame arašidové maslo. A teraz taká poznámka: ja som si robila doma arašidové maslo,takže neviem, aké to je s tým z obchodu. Moje som robila z dvoch balíčkoch arašidov, neviem v prepočte, koľko mi vyšla gramáž na tento keksík.Ak by sa vám to zdalo moc husté,pridajte olej, ak riedke, pridajte pomleté arašidy, ak máte.
- Vezmeme si prvú oplátku, natrieme plnkou, pricapneme druhou, tú zas natrieme plnkou, a pricapíme treťou. Mne vyšla táto dávka na tri celé oblátky a ešte z dalších troch oblátok asi trištvrte oblátky. Niečím to nachvíľu zaťažíme. Potom pokrájame na rezy.
- Nakoniec si roztopíme polevu ( ja som nemala, tak som si urobila z kakaa) a namáčame kraje keksíkov do polevy. Dáme trocha stuhnúť v chladničke.