Horalka z domu

Autor receptu: smuuk043

Rada skúšam recepty vecí, ktoré sa dajú kúpiť v obchode,ale doma urobené je príjemná zmena :)

Suroviny

Postup

  1. Takže si najprv dáme vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu,potom pridáme olej, cukor(kto chce,ja som nepridávala, lebo nemám rada moc sladké),mlieko, a miešame spolu, kým sa to nespojí. Dáme preč z kúpeľa, a vmiešame arašidové maslo. A teraz taká poznámka: ja som si robila doma arašidové maslo,takže neviem, aké to je s tým z obchodu. Moje som robila z dvoch balíčkoch arašidov, neviem v prepočte, koľko mi vyšla gramáž na tento keksík.Ak by sa vám to zdalo moc husté,pridajte olej, ak riedke, pridajte pomleté arašidy, ak máte.
  2. Vezmeme si prvú oplátku, natrieme plnkou, pricapneme druhou, tú zas natrieme plnkou, a pricapíme treťou. Mne vyšla táto dávka na tri celé oblátky a ešte z dalších troch oblátok asi trištvrte oblátky. Niečím to nachvíľu zaťažíme. Potom pokrájame na rezy.
  3. Nakoniec si roztopíme polevu ( ja som nemala, tak som si urobila z kakaa) a namáčame kraje keksíkov do polevy. Dáme trocha stuhnúť v chladničke.