Hlávkový šalát so sedmokráskou

Autor receptu: natt

Jar nám už prišla a s ňou až aj prvé sedmokrásky.Málo kto vie, že aj sedmokrásky sa dajú jesť. A pritom je to taká zdravá kvetinka! Podporuje látkovú výmenu, prečistuje krv a odvodňuje. A dá sa zjesť celá, od lístkov až po kvietok. Tak už len ochutnať :)

2-4
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hlávkový šalát očistíme, listy rozdelíme a poriadne umyjeme aj s kvetmi a lístkami sedmokrások.
  2. zarobíme si zálievku s jabĺčkovím octom. Dáme 2 pl octu a 1-2 lyžice cukru. Primiešame vodu podľa potreby ( ochutnávame).
  3. Šalát zo sedmokrások a šalátu dáme do veľkej misky a zalejeme zálievkou. Pridáme lieskové oriešky. Podávame :)