Hlávkový šalát so sedmokráskou
Autor receptu: natt
Jar nám už prišla a s ňou až aj prvé sedmokrásky.Málo kto vie, že aj sedmokrásky sa
dajú jesť. A pritom je to taká zdravá kvetinka! Podporuje látkovú výmenu, prečistuje krv
a odvodňuje. A dá sa zjesť celá, od lístkov až po kvietok. Tak už len ochutnať :)
2-4 porcie |
5 minút príprava |
Postup
- Hlávkový šalát očistíme, listy rozdelíme a poriadne umyjeme aj s kvetmi a lístkami sedmokrások.
- zarobíme si zálievku s jabĺčkovím octom. Dáme 2 pl octu a 1-2 lyžice cukru. Primiešame vodu podľa potreby ( ochutnávame).
- Šalát zo sedmokrások a šalátu dáme do veľkej misky a zalejeme zálievkou. Pridáme lieskové oriešky. Podávame :)