Drobné pečivo
Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Raz sa ma @tothka pýtala, čo so zvyšnými bielkami? Tieto placky sú jedna z možností ich využitia s výborným výsledkom. Recept mám zo starého nemeckého časopisu Petra.
40 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Orechy a mandle pomelieme, primiešame na špic lyžičky mletej škorice
- a múku.
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme a postupne do nich všľaháme cukor. Množstvo cukru si prípadne upravíme podľa chuti. Šľaháme do tuha.
- Do vyšľahaného snehu zľahka vmiešame orechy so škoricou, a múkou
- a rozpustené a vychladnuté maslo.
- Na plech dáme papier na pečenie a dvomi malými lyžičkami naň kladieme kôpky. Pečieme do ružova. Placky sa nám trochu roztečú. Kuchár v Petre asi veľmi tuho sneh nešľahal, lebo placky mal viac ploché.
- Povolíme si nad parou čokoládu a zmäknutou (ale nie tekutou) zlepujeme po dve.
- Nedávno som si urobila podľa @Janqer lemon curd, zopár placiek som zlepila ním.
- Piekla som znova, tentoraz som plnila iba čokoládou.
- Placku som odfotila z profilu, aby bolo vidno, ako krásne sa zdvihli.