Drobné pečivo

Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Raz sa ma @tothka pýtala, čo so zvyšnými bielkami? Tieto placky sú jedna z možností ich využitia s výborným výsledkom. Recept mám zo starého nemeckého časopisu Petra.

40
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Orechy a mandle pomelieme, primiešame na špic lyžičky mletej škorice
  2. a múku.
  3. Bielky so štipkou soli vyšľaháme a postupne do nich všľaháme cukor. Množstvo cukru si prípadne upravíme podľa chuti. Šľaháme do tuha.
  4. Do vyšľahaného snehu zľahka vmiešame orechy so škoricou, a múkou
  5. a rozpustené a vychladnuté maslo.
  6. Na plech dáme papier na pečenie a dvomi malými lyžičkami naň kladieme kôpky. Pečieme do ružova. Placky sa nám trochu roztečú. Kuchár v Petre asi veľmi tuho sneh nešľahal, lebo placky mal viac ploché.
  7. Povolíme si nad parou čokoládu a zmäknutou (ale nie tekutou) zlepujeme po dve.
  8. Nedávno som si urobila podľa @Janqer lemon curd, zopár placiek som zlepila ním.
  9. Piekla som znova, tentoraz som plnila iba čokoládou.
  10. Placku som odfotila z profilu, aby bolo vidno, ako krásne sa zdvihli.