Jahňací guláš

Hašlama / Haşlama - turecký guláš (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné, teplé hlavné jedlo, ktoré patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom chutí skvelo :-)* Jednoducho dáte len všetko hneď naraz do jedného hrnca, zapnete plyn a onedlho máte na stole fantastický obed pripravený bez väčšej námahy. Toho množstva korenia sa báť netreba, je tam skôr kvôli chuti a nie kvôli štipľavosti. Dodá jedlu fantastickú chuť aj s trochou pikantnosti :-)

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme 1 jahňací krk, pokrájaný na plátky hrubé 2 cm. Z jedného krku vyjde zvyčajne 7 až 10 kúskov, záleží aj od veľkosti. Ďalej 5 - 6 stredne veľkých zemiakov a 1 veľkú cibuľu. Zemiaky a cibuľu očistíme a necháme v celosti. Vôbec nič netreba krájať ;-) Ďalej mleté biele korenie a korenie štyroch farieb drvené - ja som si ho rozdrvila tesne pred varením.
  2. Do hrnca dáme mäso, zemiaky, cibuľu, soľ, korenie a zalejeme to celé vodou. Stačí zaliať 1 - 2 prsty nad obsahom, až tak veľa vody netreba, to nie je polievka. Ja som dala cca 2,5 l vody. Takto varíme až do mäkka. Ja to varím niekedy už podľa zvyku aj v kuchte 40 minút. Je to rýchlejšie a praktickejšie :-) Netreba sa vôbec báť, že sa vám zemiaky rozvaria, všetko bude naraz mäkučké :-)
  3. Na dochutenie si pripravíme citrón a na jemno nastrúhame cesnak, ktorý zmiešame s trochou soli a trochou vody. Dochutí si každý sám vo svojom tanieri :-)
  4. Podáva sa dobré horúce, s chlebom poprípade aj čerstvou cibulou. Prajem dobrú chuť!
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube