Ham & eggs & mozzarella

Autor receptu: edith

Nedávno som bola vo Francúzsku a na letisku som si dala niečo, čo sa trocha podobá práve na tento recept. Neviem aké suroviny presne použili ale odchádzala som odtiaľ s tým, že si doma niečo podobné u kuchtím. Snažila som sa v pamäti vy lustrovať kombináciu surovín ktoré tvoria jedinečnú chuť tohoto ham and eggs a myslím, že sa mi to celkom podarilo. Jedlo je sýte a vhodné ako aj na raňajky tak aj obed prípadne večeru. Rozpis som uviedla na 3 osoby.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si opečieme na olivovom oleji vo väčšej panvici šunku, ( aj keď u nás je dosť problém dostať kvalitnú pravú šunku, použila som pražskú , nakoľko nakrájané kusy sú pomerne dosť veľké a zmes ktorú tam vylejeme bude od spodu pekne držať po kope. Medzi tým si vyšľaháme ( odporúčam mixérom ) vajcia s kyslou smotanou a pridáme soľ prípadne vegetu ( ja som použila vegetu ). Panvicu stiahneme so sporáka a vylejeme na upečenú šunku vy mixované vajíčka so smotanou.
  2. Posypeme nakrájanou mozzarellou a na drobno nasekanými chilli papričkami. Na záver posypeme rukollou a povrch pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Dáme zapiecť do pred ohriatej rúry cca na 160 stupňov a zhruba 20 min.
  3. Pokiaľ tento recept podávame na obed či večeru ideálna príloha sú varené zemiaky. Prajem dobrú chuť