Halušky s tvarohom

dorisa - fotkadorisa, 18. februára 2011
Halušky s tvarohom
Foto: dorisa

Dnes som robila dcére halušky s kyslou kapustou, napadlo ma,že trocha oddelím a urobím mojmu priatelovi halušky s tvarohom. Tieto ja nemusím a on Zobraziť celý popisDnes som robila dcére halušky s kyslou kapustou, napadlo ma,že trocha oddelím a urobím mojmu priatelovi halušky s tvarohom. Tieto ja nemusím a on ich zbožňuje.

2-3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
 -podla potreby
100 g
1 ks
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame, priáme soľ, polohrubú múku a vypracujeme cesto. Do veľkého kastróla dáme variť vodu,ktorú osolíme. Cez haluškáreň vhadzujeme do vriacej vody halušky, ktoré po uvarení vyberieme. Opláchneme pod tečucou vodou a dáme ich do misky. Roztopíme maslo, na halušky rozhodíme tvaroh, premiešame a polejem maslom. Dochutíme soľou a na vrch dáme upraženú slaninku(ja som mala len oravskú).

Diskusia k receptu

alzbetka2
@dorisa , skús uvarené halušky neopláchnuť po uvarení vodou, budú oveľa chutnejšie :), aspoň podľa mňa. Jednak zmyješ všetko dobré z nich a potom sú aj studené...
2x zifi a kimika
danculka
Na toto mám chuť už dávno,ale sama,ja robievam s podmaslím a s tvarohom....,dík za nápad..
kucharronald
Ani ja ich nepreplachujem, budú mať takú inú chuť :)) Predvčerom sme mali halušky, ale s bryndzou :))
jegor
ja tam dam maslo s oprazenou cibulkou dik za napad zajtra mame na obed
babidka
tak JA mam s tvarohom samnajradsejsie :-) ale bez slaninky ....Je to pre mna "jedlo prvej volby" ked nemam cas na vyvaranie , necitim sa dobre , som prihladna a potrebujem rychlo nieco hodit do skvrkajuceho zaludka ,mam zlu naladu ...a ked som sama doma a nemusim pocuvat frflanie : zasa halusky s tvarohom?
jerica
Vlasti,ja ich tiež zbožňujem,teraz manžel berie také lieky čo nemôže nič od kapusty ani kyselé , tvaroh je dobrý nápad:-)
ancicka
Ja ked omastím maslom tak už slaninku nedávam.Ale môže to mať zaujímavú chuť.Vyskúšam.A ešte...ked sú halušky uvarené,vtedy vyplavajú na vrch,ja ich zoberiem celé do drezu a zalejem studenou vodou.Vtedy klesnú a scedím ich,ony neochladnú a sú také ako keby vôbec neboli preplachúte.
marienka44
@Dorisa ,aj ja som dnes varila halusky, ale ja nemam haluskaren /ani neplanujem kupit dalsiu haraburdu/, ale ich hadzem do vriacej slanej vody z dienka. tak ma naucila moja mama a zvyk je zelezna kosela. :-).
Tiez som robila dva druhy: bryndzove podla @Sracz a s tvarohom a so slaninkou. Bryndzu kupujem u nas v spec. obchode pravu, ovciu zo Zazrivej bez pridavku kravskeho syra. Tvaroh je dobry a zdravy na svaly, kulturisti ho jedia na kilá. Ja som porciu zaniesla aj mojej imobilnej 92-ročnej svokre, ktora lezi na posteli a ona nikdy nevarila za mladi zemiakove halusky. Tak sa snazim ju preorientovat na nase stredoslovenske jedlo. :-)
dorisa
@marienka44 , veru, tvaroh je veľmi zdravý, ja ho mám najradšej s cestovinami,poliatými smotanou-pochuťkovou. Ale priateľ ma rad halušky. Ďakujem za komentáre všetkým.
sjuz
aj môj syn len s tvarohom a so slaninkou:), tak robievam vždy také pre neho a bryndzáky pre nás....:)
brigita
Keď budeš mať čerešne tak ich uvar ako kompót a daj do halušiek z tvarohom aj z vodou , pomiešaj a vyskúšaj je to fantastické
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ja najskôr halušky trošku na panvici s trochou masti pripekám bez miešania, len tak jemno do zlatista.(nie na veľmi silnej platni ). Poobraciam, aby boli halušky pekne pripečené, potom pridám tvaroh jemne poprehadzujem, len aby sa ten tvaroh prehrial. Na to usmaženú cibuľku, posoliť a je to ozaj mňamkové.
Tento recept priniesol do rodiny manžel od Zlatomoravecka. S týmto si ho vždy kúpim.
bejda7
Aj mne viac chutí tvaroh na slano ako na sladko:)
dorisa
@brigita , ja mám svoje kompoty aj čerešňové. Zdá sa mi to čudné, ale skusim! Ďakujem zaa komentáre.
evanaaa
Zatiaľ som halušky robila len s bryndzou, s tvarohom nie, tiež ich neoplachujem, ale tak, ako Esi dám na panvicu na masť vyškvarenú zo slaninky, ale nie na všetku, poopekám a potom dám bryndzu ( vy tvaroh). Ale môžem skúsiť aj s tvarohom, počítam s tým, že má to byť ten hrudkový, jemný sa asi nehodí.
janger
Dobry napad, lebo bryndzu tu nekupim. Tak niekedy ich vyskusam takto.
dadka45
zajtra varím halušky-strapačky s tvarohom pre synov a manžela a dcéra zas miluje zo syrokrémom ,tiež sú fajné .
jozka2
jaj marienka tak ja by som sa dala pozvat na tvoje halusky rukou hadzane,tie maju uplne inu chut ako hadzane I ked ich pre nedostatok casu velakrat robim a s btyndzou a slaninkou,alebo tvarohom a maslom omastene aj skapustou nezahodim a na vrchu plllno dobre vyskvarenej slaninky,to je dobrota.
simushkka
ja mám tiež najradšej s tvarohom a pridávam aj trochu biely jogurt, aby neboli suché
dorisa
@simushkka , aj ja uz trocha rozriedujem tvaroh.....a milujem halusky aj cestoviny ešte na vrch so smotanou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia