Halušky s kôprovo-brokolicovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Dnes sme mali takýto piatkový bezmäsitý obed.

Postup

  1. Brokolicu som rozobrala na ružičky a uvarila v pare.
  2. Z trošky masti a 2 pl hladkej múky som urobila zápražku,zaliala vodou a rozvarila.
  3. Pridala som soľ a smotanu a ešte chvíľu povarila.
  4. Do hotovej omáčky som pridala brokolicu,v tejto fáze som sa musela veľmi ovládať,aby niečo zostalo aj naozaj do tej omáčky.:-)) a posekaný kôpor,dochutila som ešte štipkou cukru a cit. šťavou.
  5. Na halušky som preosiala muku,pridala som vajce,soľ a toľko vody aby vzniklo cesto.rada pre začínajúce mladé vareškárky:cesto len zarobíme a príliš nemiešame,aby sa "nezglejilo" a neostalo príliš tuhé,lebo by ste sa s tými haluškami vážne narobili.Ja cesto zarábam až ked mi začína vrieť voda,lebo cesto dlhým státim pojme všetku vodu,múka sa napučí a potom je príliž husté.
  6. Zamiešané cesto pretriem cez "haluškár do horúcej osolenej vody.
  7. Ked pretriem cesto,tak halušky vo vode zamiešam,ked vyplávajú na povrch sú uvarené.Ja viem že asi všetky halušky uvariť viete,ale ak by sa predsa len niekto našiel,tak mu to možno pomôže. Vyberiem sitkom do pripraveného pekáča a pomastím masťou,alebo olejom.Nedávam do misky ale do pekáča,práve preto,že ja ich robím veľa a ked sa rozložia na väčšiu plochu tak sa nezlepia.
  8. Toľko halušiek je z 1 kg múky.