Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom

Autor receptu: kecemis

Ako predloha mi bola Alfredo pasta, ale nahradil som si ju nasimi haluskami, pretoze pasty mam uz dost. A preco by som nemohol povedat tiez Alfredo halusky.

6-8
porcií
10 minút
príprava
15/40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ocistil som si tekvicu a ponatieral rozotretym cesnakom a vlozil do kazdej polovicky dve vetvicky rozmarinu. Takto upecenu tekvicu pouzivam na pripravu tychto halusiek, pripravu pesta, alebo trebars len ako priloha. Tie druhe dve polovicky som ponatieral len maslom. Tie pouzijem na pripravu muffinou( http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54230-recept.html ), palaciniek atd. Nakolko puree vydrzi v mraznicke dlho, rozhodol som sa ich spravit spolu. Usetrit cas a aj energiu.
  2. Pripravil som si zmes na halusky. To tu nebudem rozpisovat, kazdy ma svoje. Ja pouzivam priblizne pomer 2/3 zemiakov a 1/3 muky. Dal som si varit vodu a zacal s pripravou Alfreda. Do panvice som dal biele vino. Ked dosiahlo var, pridal som nakrajanu jarnu cibulku i ked momentalne jar je daleko za nami a pretlaceny cesnak. premiesal som to a stiahol teplotu na polovicu.
  3. Asi po 5 minutach tekuta zlozka bola takmer odparena tak pokracujem dalej.
  4. To znamena, nalial som nesladene kondenzovane mlieko a znova priviedol do varu a stiahol tepltu na polovicu.
  5. Asi po piatich minutach, ked sa tekutina trochu zredukovala, teda asi na polovicu, som pridal upecenu tekvicu a salviove listky. Nehal som prejst varom asi 2-3 minuty.
  6. Pridal som nastruhany syr a ked sa rozpustil tak som pridal natrhane kelove listy. Dobre som premiesal este 1-2 povaril, aby kelove listy zmakli. Vypol som teplo a prikryl a nehal na teplej platnicke este postat, pokial som nedokoncil halusky, ktore sa uz varili.
  7. Ked boli halusky hotove, opatrne som ich premiesal s omackou, posypal som parmezanom a cerstvou cibulkou a hura k stolu. Dakujem za pozornost.