Halloweenske muffiny

Autor receptu: papkoska

Recept podľa časopisu Apetit som chcela od vlani vyskúšať, konečne bola príležitosť. Pri príprave hravo pomôžu aj deti, moja 5-ročná dcéra bola nadšená.

12-40
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180°C. Do formy na muffiny si dáme košíčky (asi 12 veľkých, mne vyšlo 44 mini-muffinov). Maslo, cukor a vajcia prešľaháme, prisypeme múku s práškom a šľaháme, kým sa všetko nespojí na hladké cesto.
  2. Primiešame nasekanú bielu a mliečnu čokoládu. Rozdelíme cesto do formičiek, dávame len do dvoch tretín košíčka. Pečieme podľa veľkosti muffinov 10 až 20 minút, vyskúšame špáradlom, či je cesto prepečené.
  3. Nakrájame si colové špagetky na 5 cm kúsky, prípadne rozkrájame metrový pelendrek ako nohy pavúka. Zhora som urobila na muffine dva zárezy, do ktorých vkladáme nohy. (Viem, že pavúk má 8, ale na mini-muffiny sa mi zmestilo len 6.) Potrieme nutellou priestor medzi nohami, čím sa tie nožičky prilepia a vytvoríme telo pavúka. Nakoniec pridáme pelendrekové oči z farebných cukríkových "ceruziek". Všetky cukrovinky sú bežne dostať vo všetkých supermarketoch. Zdobenie ide rýchlo, deti sa aspoň v zlom počasí zabavia.
  4. Nachystáme na prepravu do škôlky :-))