Halibut so zeleninou
Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Rýchle a chutné jesenné jedlo.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Filet z ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, posypeme bylinkami a necháme marinovať minimálne hodinu.
- Olúpeme a nakrájame si tekvicu, mrkvu, cesnak, huby umyjeme a osušíme a prekrojíme na polovicu.
- Tekvicu nakrájame na väčšie kocky a dáme do rúry na mastný plech upiecť do mäkka, občas prehodíme.
- Na panvicu dáme zohriať maslo a olivový olej, pridáme mrkvu a za občasného miešania restujeme takmer do mäkka. Potom pridáme huby a pár minút restujeme do zhnednutia. Osolíme, pridáme lístky šalvie a nakrájanú hrušku, a ešte pár minút restujeme. Okoreníme čerstvo mletým farebným korením. Odložíme do tepla.
- Upečenú tekvicu rozmixujeme do hladkého pyré s pridanou sladkou smotanou, kúskom masla a lyžicou medu, podľa chuti dosolíme.
- Filety orestujeme na panvici na masle s olivovým olejom, trvá to pár minút - z oboch strán.
- Servírujeme na tekvicovou pyré s restovanou zeleninou s hruškou.