Halibut so zeleninou

Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Rýchle a chutné jesenné jedlo.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Filet z ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, posypeme bylinkami a necháme marinovať minimálne hodinu.
  2. Olúpeme a nakrájame si tekvicu, mrkvu, cesnak, huby umyjeme a osušíme a prekrojíme na polovicu.
  3. Tekvicu nakrájame na väčšie kocky a dáme do rúry na mastný plech upiecť do mäkka, občas prehodíme.
  4. Na panvicu dáme zohriať maslo a olivový olej, pridáme mrkvu a za občasného miešania restujeme takmer do mäkka. Potom pridáme huby a pár minút restujeme do zhnednutia. Osolíme, pridáme lístky šalvie a nakrájanú hrušku, a ešte pár minút restujeme. Okoreníme čerstvo mletým farebným korením. Odložíme do tepla.
  5. Upečenú tekvicu rozmixujeme do hladkého pyré s pridanou sladkou smotanou, kúskom masla a lyžicou medu, podľa chuti dosolíme.
  6. Filety orestujeme na panvici na masle s olivovým olejom, trvá to pár minút - z oboch strán.
  7. Servírujeme na tekvicovou pyré s restovanou zeleninou s hruškou.