Pljeskavica
Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole (videorecept)
Autor receptu: sons
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.
Postup
- Mäso a loj pomelieme, pridáme všetky koreniny, premiešame a postupne pridávame studenú vodu.
- Primiešame na drobné kocky nakrájaný syr, slaninu a cibuľu.
- Z dôkladne premiešanej masy vytvárame placky – pljeskavice.
- Pljeskavice pečieme z oboch strán na mierne rozohriatej keramickej panvici bez oleja.
- K pljeskavici sa podáva chlieb – lepinja. Ako alternatívu môžeme použiť buď žemľu na burger alebo obyčajný chlieb.
- K pljeskavici sa podáva aj čerstvá, na mesiačiky nakrájaná cibuľa (kto chce) a ajvar (ak máme).
- Pre tých, ktorí sa pozerajú na kalórie, sa pljeskavica podáva s čerstvou zeleninou bez chleba.