Pljeskavica

Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole (videorecept)

Autor receptu: sons

Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.

Suroviny

Postup

  1. Mäso a loj pomelieme, pridáme všetky koreniny, premiešame a postupne pridávame studenú vodu.
  2. Primiešame na drobné kocky nakrájaný syr, slaninu a cibuľu.
  3. Z dôkladne premiešanej masy vytvárame placky – pljeskavice.
  4. Pljeskavice pečieme z oboch strán na mierne rozohriatej keramickej panvici bez oleja.
  5. K pljeskavici sa podáva chlieb – lepinja. Ako alternatívu môžeme použiť buď žemľu na burger alebo obyčajný chlieb.
  6. K pljeskavici sa podáva aj čerstvá, na mesiačiky nakrájaná cibuľa (kto chce) a ajvar (ak máme).
  7. Pre tých, ktorí sa pozerajú na kalórie, sa pljeskavica podáva s čerstvou zeleninou bez chleba.