Gunkan suši

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
Gunkan suši
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava

Suroviny

Na 12 kúskov suši:
12 KL
250 g
1 a 1/2 listu
4 PL




Postup

  1. 1

    Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy. V miske si zmiešame ryžový ocot s 200 ml vody. Zo suši ryže rukami navlhčenými v octovej vode (aby sa na ne nelepila ryža) vytvarujeme 12 rovnako veľkých podlhovastých knedličiek.

  2. 2

    Každú ryžovú knedličku zabalíme do prúžka riasy nori tak, aby z vrchnej časti prečnieval nad ryžou. Konce listov prilepíme roztlačeným zrnkom ryže alebo wasabi pastou. Gunkan – nigiri naplníme kaviárom a prípadne ozdobíme. Podávame so sójovou omáčkou a zázvorom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia