Ryžové guľky

Guľôčky z hnedej ryže a cukety s jogurtovou omáčkou

Autor receptu: ryzasos

Jednoduchý vegetariánsky recept s hnedou ryžou SOS Brown a lahodným jogurtovým dipom. Ideálne ako predjedlo alebo snack.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu umyte a na jemno nastrúhajte, osoľte, nechajte 1 hodinu odkvapkať a potom vyžmýkajte z cukety zvyšnú vodu.
  2. Ryžu uvarte podľa návodu na obale a zmiešajte ju s cuketou, vajíčkami, nakrájanou cibuľou, na jemno nasekaným koriandrom a karí.
  3. V hrnci zohrejte dostatok oleja, zo zmesi tvarujte guľôčky a vyprážajte. Keď zhnednú, vyberte ich z oleja.
  4. V miske si pripravte dip - jogurt zmiešajte s nastrúhanou citrónovou kôrou, bylinkami, olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  5. Guľôčky podávajte s dipom a dobrú chuť!