Ryžové guľky
Guľôčky z hnedej ryže a cukety s jogurtovou omáčkou
Autor receptu: ryzasos
Jednoduchý vegetariánsky recept s hnedou ryžou SOS Brown a lahodným jogurtovým dipom. Ideálne ako predjedlo alebo
snack.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu umyte a na jemno nastrúhajte, osoľte, nechajte 1 hodinu odkvapkať a potom vyžmýkajte z cukety zvyšnú vodu.
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale a zmiešajte ju s cuketou, vajíčkami, nakrájanou cibuľou, na jemno nasekaným koriandrom a karí.
- V hrnci zohrejte dostatok oleja, zo zmesi tvarujte guľôčky a vyprážajte. Keď zhnednú, vyberte ich z oleja.
- V miske si pripravte dip - jogurt zmiešajte s nastrúhanou citrónovou kôrou, bylinkami, olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Guľôčky podávajte s dipom a dobrú chuť!