Rybacie guľky

Guľky z ryby hoki v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý a chutný obed

3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby som nechala rozmraziť a zaliala som ich mliekom. Ja som ich nechala v mlieku 4 hodiny, potom som vytlačila mlieko a utrela kuchynským papierom.
  2. Ryby som nakrájala na malé kocky, rohlík som namočila tiež do mlieka a vyžmýkala. Pridala som ho ku kockám spolu so strúhaným syrom, vajcom, soľou a korením.
  3. Mokrými rukami som formovala malé guľky a obalila ich v múke. Olej s masťou som nechala zohriať a guľky som vkladala a opiekla. Potrebujú ozaj iba chvíľku. Vybrala som ich na kuchynský papier.
  4. Pripravila som paradajkovú omáčku. Na rajnicu som dala maslo a olej, pridala som nakrájanú cibuľku a opiekla.
  5. Cibuľku som zaliala paradajkovou šťavou, osolila, okorenila a nechala pomaly variť. Pred dokončením som ju ochutila čerstvým oreganom.
  6. Ja som toto jedlo podávala so zemiakmi, ale aj samostatne je chutné. Prajem vám dobrú chuť.