Guličkové placky nielen pre celiatikov (fotorecept)
Autor receptu: eva53
Pôvodne som chcela robiť brazílsku špecialitu Pao De Oueijo, ale zaúradoval strýček náhoda
a vznikli tieto lahodné chrumkavé pikantné placky.
3 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystám si potrebné suroviny - korenie som pridávala podľa chuti , a v tejto fáze som ešte nevedela, ktoré použijem
- Tapiokové perličky zalejem vodou nechám 20 minút postáť a varím cca 20 minút za občasného miešania, kým nie sú priesvitné. Opláchnem studenou vodou, aby sa spolu nezlepili.
- Syry ( po 50 g z každého druhu) pokrájam na menšie kúsky a rozmixujem. Na obrázku sú len 2 druhy syra, zvyšok som zabudla odfotiť :-(
- V mlieku rozmiešam vajíčko s olejom a spolu so syrom vmiešam do pripravených tapiokových perličiek. Pridala som pikantnú zmes zmes korenia na paradajky(Lidl) , bola dostatočne slaná, takže soľ som nakoniec do hmoty nepridávala.
- Na pracovnú dosku som rozprestrela potravinársku fóliu , dala na ňu perličkovú hmotu ,prikryla druhou vrstvou fólie a rozvaľkala natenko.
- Vykrojila som srdiečka a kolieska a upiekla na nepriľnavej panvici, ktorú som iba pri prvom použití potrela tenkou vrstvou oleja. Na tomto obrázku je skúšobná placka hrubšia, pekne vidno guličkovú štruktúru vo vnútri placky.