Guličkové placky nielen pre celiatikov (fotorecept)

Autor receptu: eva53

Pôvodne som chcela robiť brazílsku špecialitu Pao De Oueijo, ale zaúradoval strýček náhoda a vznikli tieto lahodné chrumkavé pikantné placky.

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystám si potrebné suroviny - korenie som pridávala podľa chuti , a v tejto fáze som ešte nevedela, ktoré použijem
  2. Tapiokové perličky zalejem vodou nechám 20 minút postáť a varím cca 20 minút za občasného miešania, kým nie sú priesvitné. Opláchnem studenou vodou, aby sa spolu nezlepili.
  3. Syry ( po 50 g z každého druhu) pokrájam na menšie kúsky a rozmixujem. Na obrázku sú len 2 druhy syra, zvyšok som zabudla odfotiť :-(
  4. V mlieku rozmiešam vajíčko s olejom a spolu so syrom vmiešam do pripravených tapiokových perličiek. Pridala som pikantnú zmes zmes korenia na paradajky(Lidl) , bola dostatočne slaná, takže soľ som nakoniec do hmoty nepridávala.
  5. Na pracovnú dosku som rozprestrela potravinársku fóliu , dala na ňu perličkovú hmotu ,prikryla druhou vrstvou fólie a rozvaľkala natenko.
  6. Vykrojila som srdiečka a kolieska a upiekla na nepriľnavej panvici, ktorú som iba pri prvom použití potrela tenkou vrstvou oleja. Na tomto obrázku je skúšobná placka hrubšia, pekne vidno guličkovú štruktúru vo vnútri placky.