Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tak tento obed sme si s manželom podelili. On robil guláš a ja knedľu.

30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Neuviedla som množstvá, pretože každý kto varí vie že je to obtiažne, zvlášť pri guláši keď dávate štipku toho a štiku tamtoho. A to nehovorím o tom, že keď varí môj muž tak by bol najradšej v kuchyni sám aby mu do toho nikto nekibicoval. Preto mám aj málo fotiek. Takže poďme nato: mäso nakrájame na kocky
  2. Obyčajnú údenú slaninu, nakrájanú na kocky opražíme na sucho. Keď pustí masť pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme mäso a orestujeme ho tak aby sa zatiahlo. Pridáme bobkový list, celé korenie, červené víno a dusíme.
  3. Potom podlejeme vodou, pridáme celú mrkvu a petržlen, pár strúčkov cesnaku, chilli papričky alebo feferónky....
  4. lečo alebo nakrájané rajčiny a papriku. My dávame domáce mrazené lečo, kde sú už rajčiny zbavené šupky, pretože rajčinové šupky v jedle neznášam. Pridáme paradajkové pyré, alebo pretlak. Dusíme pokiaľ nie je mäso mäkké. Vtedy vyberieme mrkvu, petržlen a bobkové listy, pretože sa tam varili len pre chuť.
  5. Na záver pridáme hríby. Použili sme mrazené hríby, tie nie je treba variť. Sušené treba namočiť a treba ich pridať skôr. Pred dokončením pridáme 1PL slivkového lekváru, majoránku a dochutíme podľa vlastnej chuti.
  6. Žemľová knedľa: žemle nakrájame na kocky, ak nemáme žemle použijeme 2 rožky miesto 1 žemle. Z bielkov ušľaháme sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva, žĺtka rozhabarkujeme v mlieku, dáme do misy a premiešame spolu s nakrájanými žemľami...
  7. nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme.
  8. Žemľovú hmotu dáme do nádoby (môžeme použiť akúkoľvek plastovú nádobu na potraviny)
  9. a dáme na 15-20 minút do paráku.
  10. Hotovú knedľu necháme v paráku chvíľu odpočívať, potom vyklopíme na dierkovanú podložku a o chvíľu môžeme krájať.
  11. a už len servírujeme a zapíjame dobrým červeným vínkom, alebo Starou mysliveckou ...