Guláš na austrálsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Povodny nazov tohto jedla je Beef stew with peas. Vo vyhladavaci na google mi stew prelozilo ako gulas. Kedze to nie je klasicky gulas ako ho poznate na Slovensku, zvolila som radsej tento nazov.

8-10
porcií
25 minút
príprava
100 minút
na 200 °C

Postup

  1. Hovadzie maso z lopatky som pokrajala na vacsie kusky asi 5/6cm.
  2. Maso som najprv obalila v zmesi muky a korenia a potom som ho postupne oprazila na rozohriatom oleji zo vsetkych stran.
  3. Na pripravu tohto jedla som pouzila hrniec z liatiny. Dostala som ho ako vianocny darcek od dcery a dnes mal premieru. Musim povedat, ze som bola s nim velmi spokojna. Ma vsak jednu nevyhodu. Je velmi tazky.
  4. Oprazene maso som odlozila do misky. Do hrnca, kde som ho opekala som pridala paradajkovy pretlak, worcerstersku omacku a cesnak. Vsetko som spolu premiesala, aby sa mi aj odlepili kusky masa a muky co mi zostali v hrnci po opekani.
  5. K paradajkovej omacke som potom este pridala nakrajanu mrkvu, cibulu, mladu cibulku a ocistene nakrajane paradajky.
  6. Zeleninu som spolu premiesala a dochutila solou a korenim.
  7. Pridala som opecene maso, chilli papriku a maso som potom zaliala vodou.
  8. Hrniec som prikryla pokrievkou a vlozila do rozohriatej rury 200C na 90 minut. Vyhoda tohto varenia je, ze sa vobec neni treba starat o miesanie. Nic nam neprihori, ani nevykypi.
  9. Po 90 minutach som hrniec vybrala na sporak a k masu som pridala mrazeny hrasok.
  10. Gulas, alebo stew som este chvilu povarila a na koniec som pridala posekanu petrzlenovu vnatku. Tento raz sme to mali so zemiakovou kasou, ale je to vyborne aj s ryzou, cestovinou, alebo s pecivom.