Guacamole
Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept)
Autor receptu: 2010
U nas knihkupecta krachuju tak sa daju velmi dobre knihy kupit skoro zadarmo. Tak som
vcera kupil kucharsku seriu Best of the best a hned som musel vyskusal recept od
mexickeho sefkuchara Roberto Santibañez.
Bez komentara vyskusajte, je to spica.
Postup
- Koriandrovu vnat nakrajame na kusky, cibulu bielu alebo jarnu nie zltu stiplavu,
stiplavost si nechame pre jalapeno. Ja som pridal aj cisky cesnak ( nebol v recepte) ma jemnejsiu chut ako spanielsky, aby sa nebil s plesnovym syrom.
- Vnat, cibulu, chilli dame do maziara, popretlacame.
- Avokada som pouzil dve teraz su v sezone male, v Europe staci jedno vacsie.
Rozkrojime na polky zasekneme nozom do kostky pootocime a vyberieme. Duzinu nakrajame na kocky davame pozor, aby sme neprekrojili supu. Lyzicou podberieme a dame do maziara. Pridame limetkovu stavu a sol.
- Nakoniec pridame syr a mandle. Cely recept je modernejsia verzia kde avokado je skor len nahrubo potlacne nie ako tradicne skoro hladka pomazanka.
V anglictine sa to vola smashed avocado, v slovencine rozbite?