Guacamole

Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept)

Autor receptu: 2010

U nas knihkupecta krachuju tak sa daju velmi dobre knihy kupit skoro zadarmo. Tak som vcera kupil kucharsku seriu Best of the best a hned som musel vyskusal recept od mexickeho sefkuchara Roberto Santibañez. Bez komentara vyskusajte, je to spica.

15 minút
príprava

Postup

  1. Koriandrovu vnat nakrajame na kusky, cibulu bielu alebo jarnu nie zltu stiplavu, stiplavost si nechame pre jalapeno. Ja som pridal aj cisky cesnak ( nebol v recepte) ma jemnejsiu chut ako spanielsky, aby sa nebil s plesnovym syrom.
  2. Vnat, cibulu, chilli dame do maziara, popretlacame.
  3. Avokada som pouzil dve teraz su v sezone male, v Europe staci jedno vacsie. Rozkrojime na polky zasekneme nozom do kostky pootocime a vyberieme. Duzinu nakrajame na kocky davame pozor, aby sme neprekrojili supu. Lyzicou podberieme a dame do maziara. Pridame limetkovu stavu a sol.
  4. Nakoniec pridame syr a mandle. Cely recept je modernejsia verzia kde avokado je skor len nahrubo potlacne nie ako tradicne skoro hladka pomazanka. V anglictine sa to vola smashed avocado, v slovencine rozbite?