Grófkin koláč s rebarborou a so slivkami (fotorecept)

Autor receptu: klaura

obmena tradičného receptu ... vyskúšala som a chutil skvele ...

12
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. z uvedených surovín vypracujeme cesto a dáme odpočinúť do chladničky
  2. medzitým si rebarboru očistíme a nakrájame na kocky, scedíme slivky a nakrájame ich, v mikroténovom vrecku popučíme piškóty
  3. odpočinuté cesto roztlačíme do vymasteného a hr. múkou vysypaného plechu
  4. na cesto navrstvíme slivky a piškóty - tie nám vsajú prebytočnú tekutinu vznikajúcu pri pečení
  5. potom pridáme rebarboru
  6. posypeme kryštálovým cukrom, riadime sa podľa chuti, a škoricou
  7. z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a navrstvíme na plnku
  8. upečieme asi 30-40 min na 200 stup.
  9. na cesto v okrúhlej forme som dala rebarboru, piškóty, hrozienka, cukor a škoricu ... upiekla na 200 stup. asi 20 min poznámka: cesto, rebarbora, piškóty sú zahrnuté v rozpise surovín v originál recepte na grófkin koláč ide na korpus 2/3 cesta a 1/3 sa postrúha na sneh ... ja som z tej 1/3 urobila tento okrúhly koláčik ... :)
  10. tiež chutil znamenito ... :)