Grófkin koláč s rebarborou a so slivkami (fotorecept)
Autor receptu: klaura
obmena tradičného receptu ... vyskúšala som a chutil skvele ...
12 porcií |
20 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- z uvedených surovín vypracujeme cesto a dáme odpočinúť do chladničky
- medzitým si rebarboru očistíme a nakrájame na kocky, scedíme slivky a nakrájame ich, v mikroténovom vrecku popučíme piškóty
- odpočinuté cesto roztlačíme do vymasteného a hr. múkou vysypaného plechu
- na cesto navrstvíme slivky a piškóty - tie nám vsajú prebytočnú tekutinu vznikajúcu pri pečení
- potom pridáme rebarboru
- posypeme kryštálovým cukrom, riadime sa podľa chuti, a škoricou
- z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a navrstvíme na plnku
- upečieme asi 30-40 min na 200 stup.
- na cesto v okrúhlej forme som dala rebarboru, piškóty, hrozienka, cukor a škoricu ...
upiekla na 200 stup. asi 20 min
poznámka: cesto, rebarbora, piškóty sú zahrnuté v rozpise surovín
v originál recepte na grófkin koláč ide na korpus 2/3 cesta a 1/3 sa postrúha na sneh ... ja som z tej 1/3 urobila tento okrúhly koláčik ... :)
- tiež chutil znamenito ... :)