Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Pokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ale na oklamanie zlého svedomia...:-)))....som pridala do cesta aj celozrnnú ražnú múku. Do olivovej pasty sa mal použiť syr pecorino, ale ja som prišla z novootvorenej predajne španielskych dobrôt v Avion -nákupnom centre s čerstvým úlovkom španielskej varianty pecorína, tak som ho musela hneď vyskúšať. Voňavá kombinácia olív, byliniek, syra v spojení s pečúcim sa chlebovým cestom je úžasná....

120 minút
príprava
10-12 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si múky, pridáme rozdrobené droždie, soľ a vodu pridávame postupne, kým nám nevznikne homogénne pružné cesto.
  2. Prikryjeme utierkou a necháme v teple 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú plochu a prstami ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika.
  3. Nakrájame si olivy...
  4. a nastrúhame si syr.
  5. Olivy zmiešame s provensálskymi bylinkami, tymiánom a strúhaným syrom.
  6. Rozložíme na cesto olivovú plnku.
  7. Preložíme jednu tretinu cesta aj s plnkou cez seba.
  8. Preložíme aj druhú stranu, na konci uzavrieme, cesto rukami zľahka popritláčame.
  9. Ostrým nožom krájame prúžky hrubé cca 1 cm.
  10. Nakrájané prúžky potočíme okolo svojej osi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 30-45 min. nakysnúť. Dáme do rúry rozpálenej na 220 st.C na 10-12 minút (kým nie sú upečené do zlatohneda).
  11. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
  12. Dobrú chuť!!!