Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Pokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ale na oklamanie zlého svedomia...:-)))....som pridala do cesta aj celozrnnú ražnú múku. Do olivovej pasty sa mal použiť syr pecorino, ale ja som prišla z novootvorenej predajne španielskych dobrôt v Avion -nákupnom centre s čerstvým úlovkom španielskej varianty pecorína, tak som ho musela hneď vyskúšať. Voňavá kombinácia olív, byliniek, syra v spojení s pečúcim sa chlebovým cestom je úžasná....
120 minút príprava |
10-12 minút na 220 °C |
Postup
- Zmiešame si múky, pridáme rozdrobené droždie, soľ a vodu pridávame postupne, kým nám nevznikne homogénne pružné cesto.
- Prikryjeme utierkou a necháme v teple 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú plochu a prstami ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika.
- Nakrájame si olivy...
- a nastrúhame si syr.
- Olivy zmiešame s provensálskymi bylinkami, tymiánom a strúhaným syrom.
- Rozložíme na cesto olivovú plnku.
- Preložíme jednu tretinu cesta aj s plnkou cez seba.
- Preložíme aj druhú stranu, na konci uzavrieme, cesto rukami zľahka popritláčame.
- Ostrým nožom krájame prúžky hrubé cca 1 cm.
- Nakrájané prúžky potočíme okolo svojej osi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 30-45 min. nakysnúť. Dáme do rúry rozpálenej na 220 st.C na 10-12 minút (kým nie sú upečené do zlatohneda).
- Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
- Dobrú chuť!!!