Grilovaný tuniak s avokádom a prelivom z čiernych olív

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
Grilovaný tuniak s avokádom a prelivom z čiernych olív
Foto: Wellnes hotel Patince
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 ks
400 g
2 ks
80 g
2 ks
8 cl




Postup

  1. 1

    Steak z tuniaka osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetkovou šťavou a olivovým olejom. Necháme pol hodiny odležať v chladničke. Z avokáda, paradajok a červenej cibule pripravíme šalát, ktorý dochutíme soľou, korením, cesnakom, limetkovou šťavou a kôrou. Pokvapkáme olivovým olejom.

  2. 2

    Čierne olivy rozmixujeme so soľou, korením, olivovým olejom. Dochutíme zrelým octom.

  3. 3

    Steak z tuniaka opekáme na rozpálenom grile, približne minútu z každej strany, podľa hrúbky steaku, aby zostal šťavnatý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia