Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a muškátovým orieškom. Zalejeme sójovou smotanou a vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 5 minút.
  2. Omáčku vymixujeme a prepasírujeme. Pridáme vanilku a kokosové mlieko a redukujeme na konzistenciu omáčky, dochutíme limetkou.
  3. Pridáme sparený kel a uvarené tagliatelle. Zmes uložíme na tanier spolu s ugrilovaným v sójovke marinovaným, okoreneným tempehom. Tempeh grilujeme krátko − asi 1 minútu z každej strany.
  4. V recepte možno hrušku obmeniť aj jabĺčkom a pridať slivky či hocijaké sezónne ovocie. Javorový sirup možno nahradiť trstinovým cukrom.