Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

Autor receptu: redakcia

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

Postup

  1. Syr rozkrojíme na polovice a naložíme na určitý čas do olivového oleja, soli a drveného čierneho korenia. Potom usušíme a opečieme na grile.
  2. Cherry paradajky umyjeme, osolíme, polejeme olivovým olejom a premiešame s nasekanou bazalkou. Upečieme ich v rozpálenej rúre alebo pod grilom.
  3. Bagetu nakrájame na 2 cm hrubé kolieska, opečieme na grile z oboch strán a potrieme cesnakom.
  4. Na tanier kladieme koliesko bagety a navrch upečené cherry paradajky (asi 3 - 4 kusy) so šalátovými listami, zakryjeme ďalším kolieskom bagety. Nakoniec položíme na bagetu grilovaný syr. Môžeme poliať balzamikovým octom.
  5. Na grilovanie môžete použiť aj oštiepok, kozí alebo ovčí syr. Syr možno vykrojiť kolieskom, aby mal pekný tvar na bagete a zvyšné kúsky syra sa dajú nakrájať na drobné kocky a pridať do šalátu z čerstvej zeleniny.