Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh lososovitý so šampiňónmi a s kuskusom
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10-15 minút napučať.
- V miske vymiešame citrónovú šťavu s trstinovým cukrom a pomaličky prilievame olivový olej. Vytvoríme dresing – mal by mať konzistenciu emulzie.
- Zeleninu (cibuľu, papriku, paradajky, uhorky, olivy) očistíme a nakrájame na malé kúsky. Zeleninu dáme do misy a premiešame s citrónovým dresingom. Pridáme soľ a korenie.
- Huby očistíme papierovou utierkou, do každého klobúčika vložíme kúsok masla a celé ich ugrilujeme alebo upečieme v rúre.
- Ryby zbavíme šupín. Očistíme a cez chrbát vykostíme (na chrbte pozdĺžne rozrežeme, vyberieme, alebo vystrihneme chrbtovú kosť). Osolíme, okoreníme, potrieme olejom (môžeme naplniť bylinkami, citrónom a maslom) a dáme upiecť alebo grilovať.
- Kuskus premiešame vidličkou, vmiešame doň zeleninu ochutenú dresingom a nadrobno nasekané bylinky (vňať a mätu). Naplníme ním ugrilované huby a prípadne aj chrbát ryby. Doplníme bylinkami.
|