Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh lososovitý so šampiňónmi a s kuskusom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10-15 minút napučať.
  2. V miske vymiešame citrónovú šťavu s trstinovým cukrom a pomaličky prilievame olivový olej. Vytvoríme dresing – mal by mať konzistenciu emulzie.
  3. Zeleninu (cibuľu, papriku, paradajky, uhorky, olivy) očistíme a nakrájame na malé kúsky. Zeleninu dáme do misy a premiešame s citrónovým dresingom. Pridáme soľ a korenie.
  4. Huby očistíme papierovou utierkou, do každého klobúčika vložíme kúsok masla a celé ich ugrilujeme alebo upečieme v rúre.
  5. Ryby zbavíme šupín. Očistíme a cez chrbát vykostíme (na chrbte pozdĺžne rozrežeme, vyberieme, alebo vystrihneme chrbtovú kosť). Osolíme, okoreníme, potrieme olejom (môžeme naplniť bylinkami, citrónom a maslom) a dáme upiecť alebo grilovať.
  6. Kuskus premiešame vidličkou, vmiešame doň zeleninu ochutenú dresingom a nadrobno nasekané bylinky (vňať a mätu). Naplníme ním ugrilované huby a prípadne aj chrbát ryby. Doplníme bylinkami.