Grilovaný losos
Grilovaný losos

Grilovaný losos na baklažánovo-mätovom pyré

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 6. septembra 2017
Grilovaný losos na baklažánovo-mätovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
20 g
200 ml
10 g
800 g
5 g
30 g
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Príprava pyré: Baklažán nakrájame na štvrtiny. Nasolíme ho a necháme pol hodiny odstáť. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 190 °C na 25 minút. Po upečení baklažán zbavíme šupky, rozmixujeme ho dohladka a pridáme lístky mäty, 20 g prepsuteného masla, smotanu, korenie a soľ.

  2. 2

    Na panvicu dáme prepustené alebo obyčajné maslo, necháme ho rozohriať. Pridáme tymian a pretlačený cesnak. Potom aj kúsky lososa. Opekáme ho z každej strany asi tri minúty a odstavíme. Na dochutenie môžeme pridať filety pomaranča, citróna a grepu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia