Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
480 g
480 g
1 hviezdička
1/2 PL
1 stonka
0,05 l




Postup

  1. 1

    Zemiaky a tekvicu nakrájame na kocky s veľkosťou asi 1x1 cm. Orestujeme a podlejeme vínom, pridáme tymián, badián, soľ, korenie a podusíme do mäkka. Nakoniec pridáme med. Kozí syr ugrilujeme do zlatista na kuchynskom rošte (alebo v rúre na funkcii gril).

  2. 2

    Na stred taniera dáme zemiaky a tekvicu, navrch uložíme syr a ozdobíme hustou balzamikovou redukciou, ktorú si možno kúpiť hotovú. Podávame so šalátom.

  3. 3

    Náš tip: Kto nemá rád kozí syr, môže ho zameniť za akýkoľvek kus grilovanej ryby alebo mäsa.

Diskusia k receptu

Vymazať
foska
Vcera som robila ku grilovanemu Hermelinu Vasu tekvicu so zemiakmi a bolo to vyborne. Akurat som nepodliala bielym, ale ruzovym vinom, a nedavala som balzamikovu redukciu, ale cucoriedky, mame ich radi ku grilovanym jedlam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia