Grilovaný koralový pstruh

Autor receptu: 2010

Isiel som kupovat morskeho certa ale nechytili ziadneho no ale dotiahli krasnych koralovych - jahodovych pstruhov .Na slovensku su vyborne pstruhy potocne a duhove tu su zase tropicke koralove.Takze si zasluzil tropicku upravu vonku na grile s cerstvym zazvorom ,citronovou travou, limetkou,komquatom, koriandrom a matou , jarnou cibulkou a zopar chili papriciek.( No a slaninka ...slovak sa nezaprel ).

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cerstveho pstruha som ocistil z vnutra vyumyval a vysusil .Oskrabal supiny a ostrymi kuchynskymi noznicami pristrihol chvost a plutvy ( aby nam to neskvrcalo pod grilom). Ostrym nozom narezal zarezy pod uhlom po obidvoch stranach. Dutinu som vytrel olejom posolil a pokorenil. Dutinu som naplnil natrhanou matou, koriandrovou vnatou a nakrajanym zazvorom a na drobno nakrajanou citronovou travou , plus mladou jarnou cibulkou. Naplnenu ryby sme si polozili na nerezovu dvojitu sietku na grilovanie ryb. Najprv sme oblozili jednu stranu poukladali platky limetky a komquatov a stedro poobkladali nakrajanou slaninkou.Preklopili a oblozili druhu stranu a zavreli. A este raz pokropili olejom a ochutili.
  2. Grilovali sme na rozohriatom zahradnom grile s poklopom. Prvych cca.25 minut na nizkom plameni so zavretym poklopom , podstate sme toho pstruha "udili".Potom sme dali na poslednych cca.5 minut z kazdej strany na vacsi plamen dopiect -zafarbit.( dlzka pripravi je individualna treba skusit vydlickou ci sa masko "odlupuje".)Cerstvy pstruh je velmi rychlo hotovy. Ako alternativa da sa pripravit jednoduchsie v kuchyni ,naplnit ,zabalit do dvojiteho alobalu a dat piect do rury a poslednych cca 5 minut otvorit a pustit grill v rure a dat zapiect.
  3. Servirovali sme s miesanym salatom z cherry paradajok a ohariek, jarnou cibulkou a v grile pecenymi zemiakmi.