Grilovaný koralový pstruh
Autor receptu: 2010
Isiel som kupovat morskeho certa ale nechytili ziadneho no ale dotiahli krasnych
koralovych - jahodovych pstruhov .Na slovensku su vyborne pstruhy potocne a
duhove tu su zase tropicke koralove.Takze si zasluzil tropicku upravu vonku na grile s
cerstvym zazvorom ,citronovou travou, limetkou,komquatom, koriandrom a matou ,
jarnou cibulkou a zopar chili papriciek.( No a slaninka ...slovak sa nezaprel ).
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Cerstveho pstruha som ocistil z vnutra vyumyval a vysusil .Oskrabal supiny a ostrymi kuchynskymi noznicami pristrihol chvost a plutvy ( aby nam to neskvrcalo pod grilom).
Ostrym nozom narezal zarezy pod uhlom po obidvoch stranach.
Dutinu som vytrel olejom posolil a pokorenil.
Dutinu som naplnil natrhanou matou, koriandrovou vnatou a nakrajanym zazvorom a na drobno nakrajanou citronovou travou , plus mladou jarnou cibulkou.
Naplnenu ryby sme si polozili na nerezovu dvojitu sietku na grilovanie ryb.
Najprv sme oblozili jednu stranu poukladali platky limetky a komquatov a stedro poobkladali nakrajanou slaninkou.Preklopili a oblozili druhu stranu a zavreli. A este raz pokropili olejom a ochutili.
- Grilovali sme na rozohriatom zahradnom grile s poklopom.
Prvych cca.25 minut na nizkom plameni so zavretym poklopom , podstate sme toho pstruha "udili".Potom sme dali na poslednych cca.5 minut z kazdej strany na vacsi plamen dopiect -zafarbit.( dlzka pripravi je individualna treba skusit vydlickou ci sa masko "odlupuje".)Cerstvy pstruh je velmi rychlo hotovy.
Ako alternativa da sa pripravit jednoduchsie v kuchyni ,naplnit ,zabalit do dvojiteho alobalu a dat piect do rury a poslednych cca 5 minut otvorit a pustit grill v rure a dat zapiect.
- Servirovali sme s miesanym salatom z cherry paradajok a ohariek, jarnou cibulkou a v grile pecenymi zemiakmi.