Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi

radox1 - fotkaradox1, 16. mája 2016
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Foto: radox1

Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v čunovskom jazere, takže kvalita ryby bola zaručená.

2
porcie
20 minút
príprava
10-15 minút
na 210 °C

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
3 ks
2 ks
0,5 kg
1 dl




Postup

  1. 1

    Porcie kapra dobre nasolíme a necháme odstáť. Pripravíme si marinádu: Maslo roztopíme, pridáme všetky koreniny,prelisovaný cesnak, šťavu a kôru z citróna. Pripravenou kašičkou dobre ponatierame kapra a necháme cez noc odstáť.

  2. 2

    Na dno pekáčika vložíme koliečka cibule na ňu uložíme porcie kapra kožou hore. Pridáme cesnak, šupky z cibule, citrón a chilli papričku na dekor. Zásadne ničím nepodlievame, potrebujeme rybu grilovať a nie dusiť. Rozpálime v rúre horné teleso - gril na 210°, mriežku presunieme do hornej tretiny rúry, vložíme pekáčik a pečieme 10 max.15 minút podľa veľkosti kapra. Použit môžeme akýkoľvek druh rýb, takto grilujem pstruhy, aj morské ryby. Odporúčam kožu zachovať, jednak je chutná, ale hlavne drží šťavu a mäso nevysychá. Komu prekáža, môže ju stiahnuť po upečení.

    Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Krémové zemiaky: Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na prepustenom masle, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, štipku kurkumy (ml. papriky, šafranu), ml. č. korenie, zalejeme smotanou a varíme do krémovej konzistencie. Nakoniec pridáme petr. vňať a premiešame.

Diskusia k receptu

terinka55
Veľmi pekná prezentácia, zaujímavá príloha. Určite skvelá chuť, pochvala.
kukulienka71
Jaj, tečú mi slinky na takúto rybku:-) veľmi sa mi páči, aj príloha, ukladám a ďakujem, využijem. 5*
denyany
Kapor je u mňa jednotkou medzi rybami a narobil si mi naň veľķú chuť. Až sa ku mne nejaký dostane, tak ho urobím takto. Prípadne inú rybku, ak pripláva skôr. :-)
haji
Fajnový kapřík, recept i foto! Rybky můžu a tento postup se mi líbí!!
2010
Wau, to vyzera ako z Master chef 5*
alexdidi
Už som si myslela, že ma tu nič neprekvapí ani nenadchne, ale toto je teda PARÁDA. Výborný a pritom jednoduchý recept, krásna prezentácia....pozriem na foto a už sa mi slinky zbiehajú. Pripájam sa k @2010 "...ako z Master chef...".
1x radox1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia