Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Ďalší z našich obľúbených jedál, o ktoré sa chcem s vami podeliť :) Aj ako som písala tento recept, tak sa mi zbiehali slinky na túto dobrotu:)

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si umyjeme rukolu a necháme ju odtiecť.
  2. Nakrájame cherry paradajky.
  3. Ošúpeme a nakrájame avokádo na malé kocky. Čím je avokádo zrelšie, tým je šalát lepší, pretože sa dobre rozotrie po rukole:)
  4. Všetko spolu zmiešame.
  5. Pridáme soľ, čierne korenie a pár kvapiek balsamico octu.
  6. Encián potrieme zmiešaným olivovým olejom s sladkou mletou červenou paprikou. Grilujeme na troške olivevého oleja ( podľa toho, akú máme panvicu) do zlatista. Ja som ako prílohu podávala aj zemiakovú kašu. Na záver som ešte encián pokvapkala balsamico octom. Dobrú chuť:)