Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Ďalší z našich obľúbených jedál, o ktoré sa chcem s vami podeliť :) Aj ako som písala tento recept, tak sa mi zbiehali slinky na túto dobrotu:)
2 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si umyjeme rukolu a necháme ju odtiecť.
- Nakrájame cherry paradajky.
- Ošúpeme a nakrájame avokádo na malé kocky. Čím je avokádo zrelšie, tým je šalát lepší, pretože sa dobre rozotrie po rukole:)
- Všetko spolu zmiešame.
- Pridáme soľ, čierne korenie a pár kvapiek balsamico octu.
- Encián potrieme zmiešaným olivovým olejom s sladkou mletou červenou paprikou. Grilujeme na troške olivevého oleja ( podľa toho, akú máme panvicu) do zlatista.
Ja som ako prílohu podávala aj zemiakovú kašu. Na záver som ešte encián pokvapkala balsamico octom.
Dobrú chuť:)