Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept)
Autor receptu: pekajka
Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A tak si
vravím, rýchlo niečo vymyslieť a už aj to idem otestovať. Neviem, či to výslednú chuť
nejako zásadne ovplyvnilo, ale ohlasy boli iba pozitívne, takže odporúčam zapnúť
na rúre túto funkciu. Je to jednoduchý, no zaujímavý recept na prípravu syra.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Na rúre si zapneme funkciu GRIL.
- Camembert odbalíme. V miske si zmiešame olivový olej, tymian, oregano a červenú papriku. Natrieme na syr. Na vrchu syra môžeme nožom spraviť mriežku. Vyzerá to krajšie a lepšie sa nám zmes dostane do vnútra syra.
- Na vrch položíme kúsok šunkovej salámy.
- Zabalené do alobalu dáme do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 20 minút.
- Do teplého oleja pridáme osolenú cibuľku, ktorú smažíme takých 10 minút. Podľa toho, akú máme radi.
- Podávame s hriankami, ktoré sme potreli cesnakom a na vrch sme položili cibuľku.
- Dobrú chuť!