Grilovaný baklažán a paradajka na hrianke (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Na tento recept som už dlhšie pokukovala v jednej mojej kuchárskej knihe a teraz je ten správny čas na grilovanie, trošku som si ho upravila podľa zásob v chladničke.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny , nakrájame baklažán, paradajky, rozdrvíme si v mažiariku cesnek s bazalkou.
  2. Baklažán a paradajky osolíme, okoreníme, potrieme bazalkovo cesnekovým pestom, polejeme olivovým olejom a dáme grilovať. Z každej strany asi 5 minút na 220 stupňov. Ja som grilovala doma v rúre.
  3. Na oleji opečieme chlieb z predchádzajúceho dňa, zbavíme prebytočného oleja servítkou. Hrianky možme potrieť cesnekom, navrstvíme ugrilovanú zeleninu , pokvapkáme olivovým olejom a servírujeme.