Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept

stava - fotkastava, 3. mája 2011
Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept
Foto: stava

Tento recept som si vymyslela ja...milujem ovsene vlocky a tak ich davam takmer vsade....tieto jednohubky sa dobre drzia v ruke a su ozaj stavnate...:-) Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela ja...milujem ovsene vlocky a tak ich davam takmer vsade....tieto jednohubky sa dobre drzia v ruke a su ozaj stavnate...:-) a trosku zdravsie...:-)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g - najlepsše hovädzie a bravčové 1:1
150 g
100 ml alebo mlieko
5 strúčikov
1 ks
100 g - nemusí byť
1 ks nasekaná




Postup

  1. 1

    Do misky si nasypeme vlocky, ktore podlejeme mliekom alebo vyvarom a nechame ich troska napucniat. K vlockam pridame maso, vajce, pretlaceny cesnak, nakrajanu cibulu a korenie. Vsetko poriadne premiesime a nechame chvilu odlezat v chladnicky - najlepsie je si zmes pripravit rano a poobede grilovat.

  2. 2

    Grilovat mozeme vonku na prirodnom ohni alebo doma na grilovacej panvici ci grile v rure. Ak uz mame gril rozpaleny nakrajame si syr na hranolceky o rozmeroch asi 1cmx1xmx2cm. Druh nechavam na kazdeho podla chuti, ale najlepsie je tvrdy syr. Kto nema rad, syr nemusi pridavat vobec. Na spajdle si napichame syr tak, aby bol na konci. Rukou si naberieme zmes maska. Priblizne tolko aby sme nim mohli obalit syr tak, aby nam nevytiekol.

  3. 3

    Potom uz len poukladame na gril a grilujeme z kazdej strany. Davame pozor aby nam spadle nehoreli...mozeme si ich pred grilovanim trochu namacat do vody, ale my to obyvacajne ustriehneme....:-) Po ugrilovani ich poukladame na tanier a podavame s roznymi omackami ci dresingami...ja oblubujem najme sladko kyslu chilly omacku, ktoru si pripravujem doma a recept mam z tejto uzasnej stranky...xixi Dobru chut.

    Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept - obrázok 3

Diskusia k receptu

noelia
UZASNE ! ....dakujem za napad.Ja tiez oblubujem vlocky a pridavam ich aj do palacinkoveho cesta aj do lievancov, napriklad. Ked grilujeme, co v nasich primorskych podmienkach robime naozaj casto, tak stale vymyslam sposoby, aby mi to viac chutilo a grilujeme zampiony, jablka so zemiakmi v alobale....ale toto ma este nenapadlo a urcite aj deti budu vo vytrzeni. Takze este raz dakujem a pozdravujem do Sabinova. Stravila som v Pecovskej Novej Vsi u babicky kopec detskych prazdninovych tyzdnov a cely kraj nesmierne milujem a paci sa mi....a robim mu reklamu vo svete.A detsky domov v Michalanoch bol mojim konickom.........krasny den a aj vsetky tie ostatne co pridu a samozrejme pekne a prijemne leto pri vasom rodinnom grile !
hubata
No veru pre deti tie špajdličky budú zaujímavé, už ich vidím aké majú špinavé pusiny. Ukladáááám !!!
stava
neolia...ja som povodom z Michalian...xixi...no a co sa tyka tych vlociek, ak ich oblubujes ako ja...tak ich mozes pomixovat na hrubsiu mucku a pridavat vsade namiesto muky ci struhanky...tak to robim ja...dokonca aj fasirky robim s celymi alebo posekanymi vlockami a vobec ich neobalujem v struhanke. Dam ich na vymasteny pekac, urobim do kazdej jamku, vlozim cherry rajcinku, na to polozim koliecko cibule a peciem asi 20 minut. Potom na nich dam len platok syra a dam na 5 minut do rury aby sa syr roztopil...tot vsjo...rychlovka bez prace a su ovela stavnatejsie a nie su preolejovane...no a nemusis stat pri sporaku...xixi...
a ak nemas cherry rajcinky, tak daj len platok klasickej rajciny...
dobru chut...:-)
evanaaa
Stava, dobrý nápad na tie mäsové "lízatká", to sa mi páči. A recept na tie fašítrky, ako ho uvádzaš tu, daj do receptov, aby s toho mali aj ostatní niečo. Tiež vypadá dobre.
gabuna
je to výborné, taky dělám s ovesnými vločkami. Jinak zdravím Sabinov, v Pečovské mám mnoho rodiny.
stava
evanaa...tak rozmyslam, ze niekde mam aj fotku, tak ho asi pridam...este popozeram a uvidim...xixi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia