Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky fotorecept

akeber - fotkaakeber, 13. júla 2013
Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept)
Foto: akeber
20 minút
príprava

Suroviny

Marináda:
1 PL
6 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
0,5 ČL (môže aj nemusí)
1 ČL
1 ČL
3 dl




Postup

  1. 1

    Jelenie karé nakrájame na plátky, naklepeme.

    Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si marinádu a mäso na 24 hodím ponecháme v marináde. Uložené v chlade.

    Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatom disku plátky opečieme. Použijeme marinádu.

    Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme pridať aj zemiaky.

    Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť !

    Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
tak toto je parádne mäsko aj recept.-)))krásne si ho naservírovala.-) patrí mu také miesto, ako je Varecha.-)))
kabanoska
Perfektný recept. Takto robievame divočinu aj my. Máš šikovného manžela , keď ti vytvoril taký super gril. Musím aj ja povedať starému nech tiež zoženie nejaký traktor a disky použijeme na grilovačku.
akeber
@kabanoska , manžela mám šikovného len musím písať potichu aby nepočul :-D potom by mi spyšnel :-D. Však on dobre vedel prečo ho robí aby mohol baštiť! Veľmi chcel traktor no dostal sa len k disku :-D. Môžem potvrdiť že disk je super vec na prípravu jedál, dokonca som ich takto upravené videla predávať na trhoch za 50 eur! skoro ma posadilo....len čo tie družstvá? čo budú robiť keď im hromadne miznú disky? A ďakujem za pochvalu ♥
kabanoska
Ja som to len náhodou objavila , lebo som bola zvedavá na ten disk.
A za 50e je to slušná cena. Nový stojí okolo 300e. Dobre sa s tým musí pracovať. Taký nesmrteľný wok. To vydrží 200 rokov.
laci
Chcem pekne poprosiť o radu . Mám taký disk a potreboval by som poradiť čo s ním urobiť pred prvým grilovaním a akú údržbu doporučujete po grilovaní. ďakujem veľmi pekne
akeber
Pred každým grilovaním teda aj prvým,, disk umyjem jarovou vodou a dobre pooplachujem čistou vodou, vysuším, pomastím a môžem grilovať. Po použití umyjem, znovu jarovou vodou, vysuším a potriem bravčovou masťou. Uskladním v letnej kuchynke, tak aby nebol vystavený vlhku .
jujoska
a ja zase nechapem, preco by sme si to mali ist kupovat k vietnamcom, ked sa to da kupit od sikovnych slovenskych kovacov. WOK sa vacsinou pouziva v kuchyni a tieto disky vonku nad kotlikom plnym zeravych uhlikov. Aj my ho velmi radi pouzivame, este radsej ako gril, maso sa omnoho rychlejsie zatiahne od rozzeraveneho kovu a hlavne nic nekvapka do ohna a nepali sa. Ved v podstate je to to iste, len disk je plochsi nez Wok, lepsie drzia kusy masa na jeho stranach.
2010
Takze ten disk je tradicne slovensky? zase sa ucim daco dik.
Wok sa pouziva tradicne vonku aspon u nas lebo sa na nom vari velmi rychlo pri vysokej teplote a to prska...



malinaa
ktory gril je na grilovanie najlepši? Plynovy, elektricky, alebo klasicky? POtrebujeme novy gril,len neviem ktory je najlepši




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia