Plnené zemiaky
Grilované zemiaky v slaninke so syrovou a s mäsovou plnkou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Umyté a v šupe do polomäkka uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Pozdĺžne ich rozrežeme a vnútro vydlabeme.
- Nastrúhaný syr a polovicu nasekanej cibuľky zmiešame s polovicou vydlabaných zemiakov. Ochutíme korením a soľou. Údeninu najemno nakrájame, zmiešame so zvyškom cibuľky a vydlabaných zemiakov, dochutíme.
- Zemiakové „lodičky“ naplníme syrovou a údeninovou zmesou a obalíme v plátkoch slaninky. Grilujeme, kým nie je slaninka chrumkavá. Podávame s kyslou smotanou, do ktorej sme pridali nakrájanú nasekanú pažítku.
|