Plnené zemiaky

Grilované zemiaky v slaninke so syrovou a s mäsovou plnkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a v šupe do polomäkka uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Pozdĺžne ich rozrežeme a vnútro vydlabeme.
  2. Nastrúhaný syr a polovicu nasekanej cibuľky zmiešame s polovicou vydlabaných zemiakov. Ochutíme korením a soľou. Údeninu najemno nakrájame, zmiešame so zvyškom cibuľky a vydlabaných zemiakov, dochutíme.
  3. Zemiakové „lodičky“ naplníme syrovou a údeninovou zmesou a obalíme v plátkoch slaninky. Grilujeme, kým nie je slaninka chrumkavá. Podávame s kyslou smotanou, do ktorej sme pridali nakrájanú nasekanú pažítku.